Slavi Košir
Miha Močnik
Tanja Dominko
14.02.2016, 00:50 Marjana Debevec

Ob godu sv. Valentina romanja zakoncev in zaročencev

Obhajamo god sv. Valentina, ki je tudi praznik vseh zaljubljenih, vseh, ki se pripravljajo na poroko. Svetoletno romanje zaročencev ter vseh, ki se pripravljajo na sklenitev zakramenta sv. zakona, in vseh, ki se želijo poročiti, bo v ljubljanski stolnici ob 16. uri. Romarsko slovesnost in sv. mašo bo vodil naškof Stanislav Zore. Župnija Predloka pa ob godu sv. Valentina zakonce in zaročence vabi na praznovanje sv. Valentina ob 15. uri v podružnični cerkvi sv. Valentina v Črnem Kalu. Mašo bo daroval škof Metod Pirih, ki bo ob koncu vsakemu paru podelil blagoslov. Danes pa še posebej praznuje tudi portal Katstik, ki pomaga vernim samskim najti bodočega moža ali ženo. Zaživel je junija lani, letos pa bo kot prvi sad njihovega dela prva poroka!

Prvi katStik par se bo letos poročil! Takole so zapisali: »Srce se nam širi od veselja! Objavljamo eksluzivno zgodbo naših prvih zaročencev! :)

"Sva Kristina in Matevž, doma iz Poljanske doline. Kljub temu, da živiva v sosednjih krajih, je za najino srečanje 'kriv' katStik :)

Življenje ubira svoje poti – do neke točke vse poteka dokaj ustaljeno. Šola, študij, služba, hobiji in dejavnosti ... in tu je pri obeh nekako vse obstalo. Kljub želji spoznati sorodno dušo, so leta minevala – nikakor ne v prazno, vendar pa z nekim priokusom, da 'ni dobro človeku samemu biti'. Oba sva že kot samska veliko molila za pravega življenskega sopotnika in kljub občasni neveri in občutku pozabljenosti od Njega, se je sredi najinih 30-ih let vendar le zgodilo, da so bile molitve uslišane. Občutek imava, kot da bi Bog ustvaril katStik le za naju, saj je videl, da se drugače nikakor ne bova našla :) In res lahko rečeva "Hvala Bogu za katStik!"

Najino spoznavanje 'po žicah' je potekalo zelo preprosto, simpatično in z iskreno željo spoznati drug drugega. Dopisovala sva se približno tri tedne in kmalu ugotovila, da imava podobna načela in pričakovanja ter poglede na življenje. Na vroč avgustovski dan sva se dobila na sladoledu, na najinem prvem zmenku. Ta je potekal ob sproščenem klepetu in skritem analiziranju drug drugega :)

Najin 'tisti pravi' zmenek pa je bil na avgustovsko nedeljo in sicer sprehod na idilični hribček sredi Poljanske doline, kjer se bohoti cerkev sv. Volbenka. Naklonjenost je bila obojestranska in po tem srečanju so sledila še vsa ostala. Bog je naju še kot samska vzgajal in preizkušal in naju tako napravil za sorodni duši. V Marijinem mesecu oktobru je sledila zaroka, ki je potekala v cerkvi po cerkvenem obredniku za zaroko. Obred, katerega je vodil g. župnik, je bil zelo lepo doživet. Priprave na 'ta veseli dan' potekajo in se že veseliva meseca junija, ko bo sledila poroka. Naj bo to najino pričevanje Bogu v čast; vsem, ki še iščete sorodno dušo pa v vzpodbudo, da ne obupate, ampak zaupate v Božje načrte ... vredno je! :)"

Kristina & Matevž

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Marta Zore in Adi Smolar vabita na avdicijo

Morda ste se ob kaki slišani uspešnici izpred let vprašali kaj počne in ustvarja Marte Zore. Minula Sobotna iskrica je prinesla odgovor: na Gorenjskem poučuje petje, ustvarja ...

Obisk Ormoža (photo: Izidor Šček) Obisk Ormoža (photo: Izidor Šček)

Tu je naš dom: Obiskali smo Ormož!

V letu 2016, ko praznujemo 25 let samostojnosti naše domovine, bomo na Radiu Ognjišče obiskali slovenske kraje in poslušalcem predstavili njihove lepote in posebnosti. Danes ...

Piran, rt Madona (photo: sl.wikipedia.org) Piran, rt Madona (photo: sl.wikipedia.org)

Podvodni Triglav

Slovensko morje je skupaj s Tržaškim zalivom, katerega del je, zelo plitvo. Povprečna globina celotnega zaliva je 18,7 metra. Za primerjavo: v celotnem Tržaškem zalivu je le malo več ...

Kitajska zastava (photo: wiki) Kitajska zastava (photo: wiki)

Kaj Kitajska želi sporočiti Vatikanu?

Kitajski spletni časopis v angleškem jeziku, Global Times, ki velja za poluradni medij kitajske komunistične partije, je pred dnevi objavil članek z naslovom: Pod papežem Frančiškom ...