Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Predstavniki Koalicije
Predstavniki Koalicije "Za otroke gre" prinašajo podpise

Začela bodo teči referendumska opravila

Slovenija | 09.11.2015, 12:55 Marjana Debevec

Državna volilna komisija bo danes določila rokovnik za izvedbo referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki bo 20. decembra. Danes namreč začnejo teči roki za opravila, ki so potrebna za njegovo izvedbo.

Referendumsko vprašanje se glasi Ali ste za to, da se uveljavi zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki ga je sprejel državni zbor na seji dne 3. marca 2015?. Koalicija za otroke gre, ki si prizadeva za ohranitev zakonske zveze moža in žene ter zaščito otrok in družine, poziva, da na referendumu glasujemo proti omenjenemu zakonu. V podporo družini bodo po vsej Sloveniji pripravljali več okroglih miz in drugih dogodkov.

Jaz pravim zmeraj tako: objeli bomo Slovenijo. Največji mediji ne spoštujejo mame in očeta, stare mame in starega očeta ter temeljnih otrokovih pravic, zato bomo šli neposredno med ljudi. Tam ne morejo manipulirati. Tam ljudje v živo slišijo za kaj gre. Tako, da res lepo vabim vse, da se udeležijo naših srečanj“, je povedala sovoditeljica Koalicije za otroke gre Metka Zevnik.

Spomnimo, da je v sedaj veljavnem zakonu zakonska zveza opredeljena kot skupnost moža in žene, s pomenom rojstva otrok. Po novem naj bi bila zakonska zveza skupnost dveh oseb kateregakoli spola, prav tako s pomenom rojstva otrok. Vse, kar je doslej veljalo za ženo in moža, bi torej odslej veljalo tudi za razmerje dveh oseb kateregakoli spola, torej tudi možnost posvojitve otroka ter odločanja o rojstvu otrok. Slednje tako nujno vključuje oploditev z biomedicinsko pomočjo za zdrave ženske in nadomestno materinstvo za moške.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...