Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

VIDEO: Papež o tem, kako želi Jezus odvrniti našo radovednost do horoskopov

Cerkev po svetu | 15.11.2015, 13:49

Papež Frančišek je pred današnjo opoldansko molitvijo predstavil tematiko bogoslužnih beril 33. nedelje med letom. Več tisoč zbranim romarjem na Trgu sv. Petra je z okna apostolske palače položil na srce, da smo poklicani živeti v sedanjosti in tako z vedrino ter z zaupanjem v Boga ustvarjati prihodnost.

„Gospod Jezus ni samo točka prihoda zemeljskega romanja, temveč je stalna navzočnost v našem življenju. Vedno je ob nas, vedno nas spremlja. Zaradi tega, ko govori o prihodnosti ter nas usmerja proti njemu, je vedno zato, da nas pripelje v sedanjost. On se zoperstavlja lažnim prerokom, proti vedeževalcem, ki napovedujejo skorajšnji konec sveta, kakor tudi proti neizbežni usodi. On je ob nas, hodi ob nas. Želi nam dobro. Želi namreč svoje učence vseh časov odvrniti od radovednosti glede datuma, napovedi, horoskopov ter usmeriti našo pozornost na sedanjost zgodovine,“ je dejal papež.

Jezus nas tako po besedah papeža Frančiška poziva k pričakovanju in budnosti, s katero odvrnemo nepotrpežljivost, dremavost, beg v prihodnost, zasužnjenost s sedanjim časom in posvetnostjo. Dejal je še, da nas naravne in moralne nesreče, sovražnost in nadloge vseh vrst opominjajo, da vse mine, samo Njegova Beseda ostaja kakor luč, ki vodi in opogumlja naše korake. „On nam vedno odpušča, saj je ob nas. Samo gledati moramo vanj, saj je ob nas in bo spremenil naše srce,“ je dejal sveti oče.

Vir: Radio Vatikan

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.