Alen SalihovićAlen Salihović
Marko Koželjnik (foto: Matjaž Merljak)
Marko Koželjnik

Rad bi prišel študirat medicino

Slovenci po svetu | 14.08.2015, 10:39 Matjaž Merljak

Maturantje iz Argentine so bili v Sloveniji mesec dni. V tem času so imeli tudi pet nastopov: na 22. Taboru Slovencev po svetu v Šentvidu nad Ljubljano, nato še v Šentjoštu, na Ptuju na prireditvi Dobrodošli doma, v Ljubljani v sklopu poletne šole in zadnji dan bivanja v Sloveniji še v Vipavi.

Marko Koželjnik nam je povedal, da so prikazali plese, recitirali in zapeli. Eno pesem - gre za Ta vlak skupine Čuki - so tudi 'podaljšali' - dodali so jih eno kitico, ki so jo sestavili skupaj s starši.

Priprave za te nastope so potekale poleg njihovega rednega srednješolskega tečaja: ob sobotah dopoldne so se zbrali v Slomškovem domu, tam so nato imel tudi kosilo, popoldne pa odšli še k pouku v Slovensko hišo v središče Buenos Airesa. Včasih so imeli tudi dodatne vaje.

Marko tudi sam prihaja iz Slomškovega doma. Rad igra odbojko in tudi sodeluje pri tamkajšnji mladinski ekipi. V letošnjem tekmovanju ji dobro kaže in upa, da bo osvojila zaključno lovoriko. Sodeluje tudi pri folklori v domu.

V Sloveniji mu je bil zelo všeč Bled, tudi nasploh dežela, ki je zelo zelena. To je bil njegov prvi obisk, a čutiti je bilo, da ne zadnji: želi si namreč študirati medicino v Sloveniji, točneje v Mariboru.

Preberite tudi včerajšnji članek z enim od članov Rasti XLIV   in novico o obisku skupine v Sloveniji.

 

Slovenci po svetu, Oddaje
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...