Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Marko Koželjnik (foto: Matjaž Merljak)
Marko Koželjnik

Rad bi prišel študirat medicino

Slovenci po svetu | 14.08.2015, 10:39 Matjaž Merljak

Maturantje iz Argentine so bili v Sloveniji mesec dni. V tem času so imeli tudi pet nastopov: na 22. Taboru Slovencev po svetu v Šentvidu nad Ljubljano, nato še v Šentjoštu, na Ptuju na prireditvi Dobrodošli doma, v Ljubljani v sklopu poletne šole in zadnji dan bivanja v Sloveniji še v Vipavi.

Marko Koželjnik nam je povedal, da so prikazali plese, recitirali in zapeli. Eno pesem - gre za Ta vlak skupine Čuki - so tudi 'podaljšali' - dodali so jih eno kitico, ki so jo sestavili skupaj s starši.

Priprave za te nastope so potekale poleg njihovega rednega srednješolskega tečaja: ob sobotah dopoldne so se zbrali v Slomškovem domu, tam so nato imel tudi kosilo, popoldne pa odšli še k pouku v Slovensko hišo v središče Buenos Airesa. Včasih so imeli tudi dodatne vaje.

Marko tudi sam prihaja iz Slomškovega doma. Rad igra odbojko in tudi sodeluje pri tamkajšnji mladinski ekipi. V letošnjem tekmovanju ji dobro kaže in upa, da bo osvojila zaključno lovoriko. Sodeluje tudi pri folklori v domu.

V Sloveniji mu je bil zelo všeč Bled, tudi nasploh dežela, ki je zelo zelena. To je bil njegov prvi obisk, a čutiti je bilo, da ne zadnji: želi si namreč študirati medicino v Sloveniji, točneje v Mariboru.

Preberite tudi včerajšnji članek z enim od članov Rasti XLIV   in novico o obisku skupine v Sloveniji.

 

Slovenci po svetu, Oddaje
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.