Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Rok MihevcRok Mihevc
Natalija Javoršek (foto: Matjaž Merljak)
Natalija Javoršek

Prizadevali so si, da bi vsi prišli

Slovenci po svetu | 13.08.2015, 10:29 Matjaž Merljak

Štiriindvajset maturantov iz Argentine je v letošnjem juliju obiskalo Slovenijo. Natalija Javoršek je bila vesela, da so vsi lahko prišli na ta zaključni izlet in je tudi povedala, kako so si za to prizadevali.

Najprej je povedala, da so dolgo čakali na ta obisk. No, sama je bila tu že tretjič, a tokrat je videla nekaj drugih krajev (Vipava, Trst, Koroška), določene kraje pa je zdaj v skupini prijateljev drugače doživela kot takrat, ko je prišla z družino,

Bili so tudi v zibelki Slovenije, na avstrijskem Koroškem. Obiskali so Vetrinj, kjer so bili njihovi stari starši v taborišču, bili so tudi v cerkvi pri Gospe Sveti. Sprva ji je bilo a avstrijskem Koroškem nelagodno, ni se čutila kot doma kot v Sloveniji, a ko je prišla v stik s Slovenci, je bilo bolje.

Natalija je še povedala, da so od začetka srednješolskega tečaja zbirali denar za potovanje. Organizirali so zbiranje papirja, prodajali rife, pripravili ples ... in na koncu se je dobro izteklo.

Zaupala nam je še, da bodo mladi tudi po srednješolskem tečaju dejavni vsak v svojem domu in upa, da bodo ostali povezani. Sama je dejavna v folklorni skupini v Našem domu San Justo, kjer tudi pomaga tudi pri mladih plesalcih.

Preberite tudi včerajšnji članek z enim od članov Rasti XLIV   in novico o obisku skupine v Sloveniji.

 

Slovenci po svetu, Oddaje
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič) Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske ...