Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Škof Glavan čestital muslimanom ob bajramu

Slovenija | 19.07.2015, 11:08 Marjana Debevec

Predsednik Slovenske škofovske konference novomeški škof Andrej Glavan je ob ramazanskem bajramu na muftija Nedžada Grabusa naslovil čestitko. Muftiju in vernikom islamske skupnosti v Sloveniji je v svojem imenu in v imenu katoliških vernikov voščil obilo miru, edinosti in ljubezni do bližnjega.

"Ramazanski bajram je praznični dan sklepa postnega meseca, ki med islamske vernike prinese družinsko praznično ozračje“, je zapisal škof Glavan in dodal: „Veselemu dogajanju želim dodati tudi voščilo Katoliške cerkve na Slovenskem, saj predstavlja priložnost, da se zavemo velikega pomena, ki ga nosi družinsko okolje in posredovanje verskih vrednot“.

Po besedah škofa Glavan so muslimanski verniki v postnem mesecu prisluhnili božji besedi in se odrekali materialnim stvarem, da bi našli nove načine in poti, kako priti do bližnjega. "Ko se v teh dneh pripravljate na praznovanje sklepa svetega meseca, se kot skupnost in kot posamezniki zbližujete ter na tak način kažete na slogo edinost," je zapisal in vernikom islamske skupnosti zaželel, da bi ob ramazanskem bajramu okrepili medsebojne odnose ter zavest pripadnosti verski skupnosti in družini.

Naj Vam in vsem vernikom Islamske skupnosti v Sloveniji po dneh posta in molitve vsemogočni Bog nakloni obilo blagoslova“, je še zapisal škof Glavan.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...