Alen SalihovićAlen Salihović

Program papeževega potovanja v Torino

Cerkev po svetu | 01.06.2015, 10:01 Marta Jerebič

Vatikan je objavil uradni program papeževega potovanja v Torino, kjer se bo mudil dva dneva, v nedeljo in ponedeljek, 21. in 22. junija. Do obiska prihaja ob 200. letnici rojstva sv. Janeza Boska in izpostavitvi torinskega prta.

Papež se bo v nedeljo, 21. junija, takoj po prihodu srečal z delavci, nato pa bo v stolnici molil pred torinskim prtom in pred oltarjem bl. Petra Gregorja Frassatija. Na Trgu zmage bo sledila sv. Maša in opoldanska molitven Angelovega češčenja. Papež bo na nadškofiji kosil z mladimi zaporniki, nekaj prebežniki, brezdomci in romsko družino. Popoldne bo obiskal cerkev sv. Marije Tolažnice, takoj zatem pa še baziliko Marije Pomočnice, kjer se bo srečal s salezijanci in hčerami Marije Pomočnice. Na trgu pred baziliko bo pozdravil mlade vzgojitelje in animatorje oratorijev. Ob 16. uri bo v Cottolengu na vrsti srečanje z bolniki in invalidi. Ob 18. uri pa se bo na Trgu zmage srečal z mladimi.

»Mislim, da se bo papež v svojih govorih gibal okrog razuma, vere in ljubezni. Na teh treh temeljih je vzgoja mladih edino smiselna in papež Frančišek to dobro ve. Sv. Janeza Boska bo papež poskušal v Torinu predstaviti kot aktualnega in vsedobrodošlega vzgojitelja mladine,« je za naš radio povedal murskosoboški škof Peter Štumpf, ki se je konec prejšnjega tedna v Torinu udeležil srečanja salezijanskih škofov.

Prvi dogodek v ponedeljek, 22. junija, bo obisk valdeške cerkve, nato pa se bo na nadškofiji zasebno srečal z nekaterimi svojimi sorodniki. Zanje bo daroval mašo. Popoldne se bo sestal še s člani odbora za pripravo izpostavitve torinskega prta, z organizatorji in podporniki njegovega obiska. Na poti do letališča ga bodo pozdravljali mladi iz projekta Estate Ragazzi, ki med poletnimi počitnicami v nekaterih šolah po mestu organizirajo delavnice za otroke od 6. do 11. leta.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...