Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup

Knjige Ognjišča o papežu Frančišku

Slovenija | 14.03.2015, 17:16

13. marca 2015 smo obhajali drugo obletnico izvolitve papeža Frančiška. To je tema mladinske priloge marčevskega Ognjišče. Bolj kot »bilanco« njegovih dveh let papeževanja, priloga predstavlja delo papežev. Predlog zanjo je knjiga Ognjišča Papež se predstavi mladim, ki na zanimiv, privlačen in sodoben način predstavi izvolitev papeža, papeško službo v Cerkvi, njegovo delo in simbole ter seveda sedanjega papeža. Priloga ima šest grafičnih razdelkov. Na začetku vsakega je postna spodbuda, vzeta iz papeževih tvitov za lanski post. Iz tega je izpeljan tudi postni izziv.

Pri Ognjišču so izšle štiri knjigo o papežu Frančišku oz. ena knjiga njegovih misli.

Rosario Carello: PRIPOVEDI O PAPEŽU FRANČIŠKU - Življenje v 80 zgodbah

Osemdeset pripovedi govori o življenju papeža Frančiška. Osemdeset zelo kratkih zgodb, med katerimi so številne prvič objavljene, nam bo pomagalo razumeti papeževo misel in njegove izbire: uboštvo, nežnost, bližina ljudem, pa tudi odločnost, moč, strogost do sebe …  Zgodba za zgodbo – od A do Ž – je nekakšno potovanje skozi življenje papeža Frančiška in osvetljuje tega priljubljenega rimskega škofa.

120 strani, 11,5 x 18,5 cm, broširano

Zbirka Žepna knjiga Ognjišča 9,

redna cena: 10,90€ / s kartico zvestobe: 9,81€

Fulvia degl'Innocenti: PAPEŽ SE PREDSTAVI MLADIM

Kaj dela papež in kako poteka njegov dan? Zakaj si je papež Frančišek izbral prav to ime? Kaj je počel Frančišek, preden je postal papež? Kako se oblači papež in kakšni so papeški simboli? Kje živi in koliko potuje? Na ta in številna druga vprašanja odgovarja knjiga, ki je sicer zaradi svoje preprostosti in barvnih ilustracij namenjena mladim, a jo bodo s pridom vzeli v roke tudi odrasli, ker na razumljiv način predstavlja papeža in njegovo delovanje, tudi stvari, ki jih v drugih knjigah ne najdemo. 

Trda vezava, 42 strani, dokumentarne barvne ilustracije Silvie Colombo

redna cena: 12,00€ / s kartico zvestobe: 10,80€

Papež Frančišek: MISLI IZ SRCA

Papež Frančišek nas vedno znova preseneča s svojimi nastopi in svežimi mislimi. Nekaj njegovih življenjskih in preprostih misli je zbranih v knjigi Misli iz srca. Že naslov pove, da so bile izrečene iz topline papeževega srca, v knjigo pa so uvrščene po abecednem redu tem, na katere se nanašajo. Gre za krajše misli, vzete iz različnih papeževih govorov in nastopov, ki jih bomo zaradi njihove kratkosti z lahkoto prebirali ter si z njimi obogatili dan. Spremno besedo knjigi je napisal Karel Gržan.

136 strani, 15 x 15 cm, črno bele fotografije, broširano, 

redna cena: 9,90€ / s kartico zvestobe: 8,91€

Saverio Gaeta: PAPEŽ FRANČIŠEK - Njegovo življenje in izzivi

V knjigi boste poleg življenjepisa papeža Frančiška, našli misli iz del kardinala Jorgeja Maria Bergoglia o molitvi, duhovništvu, ženah, služenju, katolištvu, neveri …, opis okoliščin odstopa papeža Benedikta XVI. ter nekaj izzivov za Cerkev našega časa, s katerimi se mora spoprijemati papež Frančišek. Knjigi je dodano poglavje Papež Frančišek in Slovenci ter strani z dokumentarnimi fotografijami iz življenja papeža od otroštva do danes.

112 strani, 11,5 x 18,5 cm, barvna priloga, Zbirka Žepna knjiga Ognjišča

redna cena: 9,90€ / s kartico zvestobe: 8,91€  

Pohitite z naročili, ker je zaloga nekaterih knjig že zelo omejena.

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...