Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
msgr. Franci Trstenjak (foto: Izidor Šček)
msgr. Franci Trstenjak

Molimo za uspeh 10. radijskega misijona

| 05.01.2015, 14:42

V dneh od 22. do 28. marca 2015 bo v programu Radia Ognjišče radijski misijon, ki ga bodo vodili salezijanci, ki v tem letu obhajajo 200 letnico rojstva njihovega ustanovitelja sv. Janeza Boska. Letošnji misijon bo že deseti po vrsti.

Da bo povabilo k spreobrnjenju doseglo čim širši krog poslušalcev, je potrebna molitev, s katero „rahljamo zemljo“ za sprejem semen Božjih besed. Po besedah papeža Frančiška v letošnji novoletni poslanici je potrebno „spreobrnjenje h Kristusu, kar pomeni začetek novega življenja kot Kristusov učenec. Spreobrnjenje je pravzaprav novo rojstvo, ki poraja bratstvo kot temeljno vez družinskega življenja, kakor tudi osnovo za družbeno življenje“.

Z molitvijo prosimo Gospoda, naj nam pomaga osvoboditi naš jaz, ki je tako zagledan sam vase in vidi le sebe, zato pa postavlja sebe za merilo drugim. Samo z Božjo pomočjo in zakramentalno milostjo nam bo uspelo razumeti, da „človekovo dostojanstvo in skupna blaginja veljata več kakor dobro počutje nekaterih, ki se nočejo odreči svojim privilegijem“ (papež Frančišek).

Radijski misijon nam mora pomagati, da bomo kot verni državljani znali in hoteli po besedah nadškofa Zoreta preiti „od jaz k mi, od moja k naša, od sebičnosti k solidarnosti, od zagledanosti v svoje koristi v prizadevanje za skupno dobro“.

Tudi s pomočjo misijona naj se zgodi v našem življenju, da bomo postavili Boga nazaj v središče vsega dogajanja. Naj bo res alfa in omega našega razmišljanja, govorjenja in delovanja.

Molimo in prosimo za blagoslov desetega radijskega misijona:

O Bog, ti hočeš, da bi se vsi ljudje zveličali.

Blagoslovi čas radijskega misijona.

Spodbudi srca vseh, da se ti bomo po tvoji dobroti in usmiljenju še bolj približali in uresničevali poklic kristjana.

Daj, da bomo v času misijona vsi deležni tvojih posebnih milosti.

Po priprošnji Marije Pomagaj, svetega Jožefa in naših krstnih zavetnikov nam razsvetli temine srca

in daj moči za sedanje življenje in za srečno večnost.

Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.