Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Župan Loške doline o sanaciji po poplavah

Politika | 19.11.2014, 14:30 Petra Stopar

Župan Loške doline Janez Komidar je za naš radio spregovoril o pomoči prizadetim in odpravljanju posledic vodne ujme, s katero se občina letos sooča že četrtič.

Pripadniki sil za zaščito in reševanje so po podatkih pristojne Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje letos izvedli več kot 19.000 intervencij. Največ doslej - več kot pet tisoč - jih je bilo februarja, ko je velik del države prizadel žledolom. Ekipe za zaščito in reševanje pa so na terenu tudi te dni, saj še vedno izvajajo intervencije po poplavah v minulem tednu.

Kot je za naš radio povedal župan Janez Komidar, objekti v Loški dolini niso več poplavljeni, poleg umikanja uničenega materiala izvajajo izsuševanje in razkuževanje prostorov, obiskal jih je tudi strokovnjak za statiko.

Ob tem je obljubil tudi pomoč občine, saj so odprli poseben transakcijski račun za prizadete družine in posameznike. „Iz tega naslova bomo zagotovili plačevanje električne energije, kajti vemo, da bo izsuševanje trajalo dalj časa in se bodo stroški porabe elektrike dvignili. Iz tega naslova bomo tudi omogočili namen izsuševalnih aparatov, vseh namreč ne moremo dobiti kot donacijo, kar je pa ostalih pomoči, ker se na občino obračajo tudi podjetja in posamezniki, ki želijo pomagati, pa trenutno zbiramo vse zainteresirane,“ je pojasnil.

V prvi vrsti se je zahvalil gasilcem in gasilkam, tudi tistim iz drugih občin, prav tako vojski, Centru za socialno delo in Rdečemu križu ter drugim, ki so pomagali. „Ko bo enkrat zadeva umirjena, ko bodo vode odtekle in se bo teren posušil, pa se moramo posvetiti obvarovanju naše ponorne jame Golobina,“ saj kot pravi, je voda za seboj pustila ogromno naplavin. Tedaj bo za čiščenje teh potrebna dodatna prostovoljna pomoč. „Glede na to, da je to letos že četrta velika intervencija v naši občini, saj skoraj ne vem, kje jemljemo še energijo, da vse to skupaj zmoremo.“

Politika, Kmetijstvo, Hrana in okolje
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...