Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

V Celju pri kapucinih srečanje V duhu Assisija

| 25.10.2014, 15:10 Rok Mihevc

Frančiškovi redovi bratov in sester so se dopoldne zbrali v Celju, kjer pred dnevom Duh Assisija, ki ga vsako leto obhajamo 27. oktobra, razmišljajo na temo Da bi Ljubezen bila ljubljena. Danes pa začenjajo tudi enoletni projekt molitve za mir, ki bo potekala po cerkvah, kjer delujejo omenjeni redovi.

Posebnost tokratnega Duha Assija je, da pot po Sloveniji začenja pot oljenka miru. Potovala bo po župnijah, kjer delujejo Frančiškovi redovi ali člani svetnega reda. Zamisel se je rodila na lanskem srečanju na Brezjah.

Vsi redovniki in redovnice se pripravljajo tudi na leto posvečenega življenja, ki se bo začelo novembra letos. Zato so se danes v Celju zbrali vsi Frančiškovi redovi, da bi razmišljali na temo: Da bi ljubezen bila ljubljena. Zbrali so se pri bratih kapucinih v Celju, po molitvi za mir, pa je zbrane nagovoril nadškof Strane Zore.

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...