Blaž LesnikBlaž Lesnik
Miha MočnikMiha Močnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Umetniki za karitas 2014 (foto: Jožica Ličen)
Umetniki za karitas 2014 | (foto: Jožica Ličen)

Umetniki za Karitas ob jubilejni 20. likovni koloniji prispevali likovna dela v vrednosti 50.000 €

| 26.08.2014, 11:26 Jože Bartolj

Na Sinjem vrhu nad Ajdovščino je v organizaciji Škofijske karitas Koper od 18. do 22. avgusta potekala 20. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas. Geslo kolonije in prodajnih razstav 2014/2015 je: »Tujec sem bil in ste me sprejeli!« (Mt. 25/35) Izkupiček prodanih del bo namenjen pomoči tujcem.

Ustvarjali so slikarski zakonski pari, ki so sodelovali v preteklih kolonijah.

Iz Slovenije so sodelovali: Irena Jeras Dimovska in Boge Dimovski; Silva Karim in Azad Karim; Marta Jakopič Kunaver in Matej Kunaver; Polona Kunaver Ličen in David Ličen; Maša Bersan Mašuk in Nikolaj Mašukov; Klementina Golija in Klavdij Tutta.

Iz tujine: Sumyko Kyohara in Jože Stražar iz Švedske, Susanne Gimbel Kortan in Helmut Kortan iz Avstrije; Ana Marija Botteri Peruzović in Hrvoje Marko Peruzović iz Hrvaške.

Iz tega druženja je nastalo 48 slik v vrednosti 36.000 EUR.

Med samo kolonijo in ob dnevu odprtih vrat so se pridružili še strokovni sodelavci, udeleženci preteklih kolonij in ljubiteljski slikarji, ki so darovali 110 likovnih del.

Likovna dela bodo na Sinjem vrhu razstavljena do 15. septembra, kjer bo tudi možnost nakupa ali rezervacije, potem pa se začne njihovo potovanje. Naslednja razstava je predvidena 30. septembra v Kapucinskem samostanu v Rimu, 21. novembra na dvorcu Zemono pri Vipavi, decembra 2014 pa v galeriji Ars v Gorici.