Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko

Matoz v imenu Janše že nakazal 37.000 evrov kazni v zadevi Patria

Slovenija | 28.07.2014, 14:18 Marjana Debevec

Odvetniška družba Matoz je danes sodišču nakazala 37.000 evrov, kolikor znaša denarna kazen za obsojenega v zadevi Patria Janeza Janšo. Obsojeni Ivan Črnkovič pa je nakazal 5269 evrov, so sporočili s sodišča.

Danes se izteka trimesečni rok, v katerem morajo obsojeni v zadevi Patria - predsednik SDS in nekdanji premier Janez Janša, brigadir Tone Krkovič in prokurist Rotisa Črnkovič - poravnati denarne kazni. Vsi trije morajo skladno s sodbo plačati po 37.000 evrov kazni. Obsojeni bodo morali plačati tudi stroške kazenskega postopka s sodnimi taksami. Po poročanju Dnevnika skupni stroški kazenskega postopka, ki predstavljajo stroške za tolmače in priče, znašajo 25.736 evrov.

Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin - Odbor 2014 medtem danes pripravlja 11. novinarsko konferenco na temo: Dopolnitev zahteve za varstvo zakonitosti. Na nje bosta sodelovala odvetnik Janeza Janše Franci Matoz in član kolegija Odbora 2014 Aleš Primc.

V Odboru 2014 bodo sicer tudi danes na 39. dan zapora Janeza Janše, prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice ter tako opozorili na sistematično kršenje človekovih pravic in temeljnih svoboščin prvaka največje opozicijske stranke in njegove družine.

Danes bodo sveče prižigali Patricija Šulin, Janez Toplišek, Brane Senegačnik in Justin Stanovnik.

Slovenija
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...