Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Petra StoparPetra Stopar

V Mariboru krizmena maša že danes

Cerkev na Slovenskem | 16.04.2014, 07:28 Marta Jerebič

Apostolski administrator mariborske nadškofije, celjski škof Stanislav Lipovšek, bo krizmeno mašo v mariborski stolnici daroval že danes, jutri pa jo bo še v celjski stolnici.

Kot je škof Lipovšek zapisal v Sporočila slovenskih škofij, je krizmena maša priložnost, da kot zbor duhovnikov pokažejo njihovo medsebojno povezanost in edinost. Temelj te edinosti je sam Jezus Kristus, ki deluje v vsakem duhovniku po polaganju škofovih rok ob prejemu zakramenta svetega reda. Obnovitev duhovniških obljub pri krizmeni maši ni samo osebno dejanje duhovnika. Navzočnost vernikov pri krizmeni maši in molitev vsega občestva je vir nove trajne notranje moči za krajevno in tudi za vso vesoljno Cerkev, je še zapisal škof Lipovšek.

Cerkev na Slovenskem
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...