Jure SešekJure Sešek
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

V čem je zaklad družine?

Slovenija | 12.04.2014, 00:56 Marjana Debevec

V Planini pri Rakeku bo danes potekal dan družin, ki ga pripravljajo družine iz Gibanja fokolarov. Pod naslovom Zaklad družine bodo udeleženci razmišljali o tem, kako živeti medsebojno ljubezen v družini in kako si pomagati iti naprej tudi v preizkušnjah.

Dan družin je namenjen vsem, ki so kakorkoli povezani z družino: staršem, zakoncem brez otrok, starim staršem, tetam, stricem, duhovnikom in vsem, ki bi želeli bolj razumeti izzive, s katerimi se zakonci srečujemo danes. V dvorani bosta dopoldne dva sklopa.

V prvem delu bomo spoznavali zaklad družine, ki je medsebojna ljubezen, in Božji načrt za družino. Prisluhnili bomo pričevanjem dveh zakonskih parov: starih staršev in staršev. Spregovorili nam bodo o preizkušnjah in veselju, ki doletijo marsikatero družino, pa tudi o tem, kako lahko družina pričuje v okolju, kjer živi.

V drugem delu pa bomo v luči umetnosti evangeljske ljubezni odkrivali, kako graditi odnos med zakoncema. Spregovorila bosta par s krajšim "zakonskim stažem" in par, ki ima za seboj že veliko izkušenj, tudi kar nekaj vnukov.

V tem času bodo otroci, starejši od štirih let, imeli program v Kulturnem domu.

Program v dvorani se bo začel ob 9.15, sklenil pa ob 12.45 s sveto mašo. Sledilo bo kosilo iz popotne torbe in nato praznično popoldne.

Vsak si bo lahko sam izbral, kar mu najbolj odgovarja. Pripravili bodo veliko igro za starše z otroki; nekateri se bodo odpravili na izlet; spet drugi pa se bodo lahko pogovarjali v skupinah in si izmenjali, kaj so doživeli dopoldne ter si podelili svoje izkušnje.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...