Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

Vendarle menjava državnega sekretarja

| 05.03.2014, 12:59 Matjaž Merljak

Teden dni po primopredaji poslov na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu USZS je vlada imenovala novo državno sekretarko, to je postala Brigita Čokl iz DeSUS.

Stranka DeSUS ima namreč po zadnjih koalicijskih razporeditvah moči na skrbi resor za Slovence v zamejstvu in po svetu. Tako je njihov kandidat Gorazd Žmavc s položaja ministra brez listnice, pristojnega za to področje, izpodrinil Tino Komel iz PS.

Žmavc je ob primopredaji dejal, da kadrovskih sprememb ne načrtuje in vlada je še isti dan (25. februarja 2014) na njegov predlog na dopisni seji potrdila Borisa Jesiha za državnega sekretarja.

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec pa je sredi tedna napovedal menjavo, saj naj bi bila funkcija državnega sekretarja politična.

Vlada je tako 4. marca 2014 na dopisni seji na predlog ministra Gorazda Žmavca s funkcije državnega sekretarja razrešila Borisa Jesiha in na njegovo mesto imenovala Brigito Čokl.

Čoklova je po izobrazbi univerzitetna diplomirana ekonomistka, v preteklosti je opravljala vodstvena dela na področju financ in računovodstva, nazadnje pa je bila državna sekretarka za ministrstvu za zdravje. DeSUS jo je celo predlagal za ministrico za zdravje.

Vlada je tako znova obšla mnenje rojakov, SLOMAK je namreč v posebnem pismu premierki Bratuškovi izrazila zaskrbljenost zaradi nameravane menjave.

 

 

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.