Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Maribor (foto: Wikipedija)
Maribor

Problemsko mariborsko območje čaka na državno pomoč

Politika | 01.03.2014, 10:00 Petra Stopar

Po večkratnih pozivih vladi, naj izpolni svojo obljubo o dodatni pomoči problemskemu območju z visoko brezposelnostjo Maribor s širšo okolico, so v kabinetu predsednice vlade odgovorili, da takšni programi zahtevajo določen čas za začetek izvajanja instrumentov.

Potem ko so o stanju na mariborskem področju vlado opozorili župani tistega območja, so se na državo 14. februarja obrnili še v Območni obrtno-podjetniški zbornici Maribor. Takrat so jo opozorili, da so posledice neizvajanja obljubljenega programa pomoči Mariboru s širšo okolico katastrofalne.

Obrtniki in podjetniki so spomnili, da je Vlada lani poleti določila Maribor s širšo okolico za problemsko območje z visoko brezposelnostjo in sprejela sedem ukrepov razvojne podpore v skupni vrednosti dobrih 66 milijonov evrov. Najpomembnejši ukrep je program spodbujanja konkurenčnosti v obdobju 2013 do 2018, ki ga je vlada sprejela 10. oktobra lani, a niti eden do danes še ni bil izveden, so dodali v Območni obrtno-podjetniški zbornici. Program zagotavlja sredstva v skupni vrednosti 32 milijonov evrov in neposredno pomoč podjetjem in brezposelnim na območju, ki poleg mariborske zajema še občine Ruše, Pesnica, Kungota, Hoče-Slivnica, Selnica ob Dravi, Podvelka, Ribnica na Pohorju in Radlje ob Dravi.

Iz kabineta premierke Alenke Bratušek je v minulih dneh le prišel odgovor, v katerem so zapisali, da bo izvedba omenjenega programa ena od prednostnih nalog novega ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Metoda Dragonje. Prav tako v odgovoru poudarjajo, da se tako vlada kot tudi njena predsednica zavedata težke situacije problemskega območja in pomembnosti izvajanja potrebnih ukrepov.

Politika, Sociala, Kmetijstvo
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...