Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc

Dan za spremembe

Slovenija | 05.04.2013, 10:51 Andrej Šinko

V organizaciji Slovenske filantropije se po Sloveniji danes in jutri, 5. in 6. aprila, odvija četrti Dan za spremembe. Projekt prostovoljcev širi solidarnost pri izmenjavi predmetov, ki jih potrebujemo za kakovostnejše življenje. kuhinjski pripomočki, gospodinjski aparati, pripomočki za prostočasne aktivnosti (kolo, rolerji, lopar za tenis … ) in drugi uporabni predmeti (oprema za otroke, …). Prav tako pozivajo k izmenjavi večjih kosov oblačil, ki bi jih tudi sami še nosili (bunda, plašč, torbica).

Na Dnevu za spremembe lahko sodeluje vsak. Povežite se na lokalni ravni in že danes začnite z načrtovanjem svoje aktivnosti! Ekipa Slovenske filantropije vam bo pomagala! Vsak med nami lahko pobrska po svojem domu in zagotovo se bo našlo nekaj takega, kar sami ne potrebujemo več, nekomu drugemu pa bi koristilo.

Pomagajo šolarjem

Kdor bo na dogodku našel kaj primernega zase, bo za izbrano odštel vsaj 0,50 eur in s tem prispeval v šolski sklad lokalne šole. S tokratno akcijo želijo tudi socialno ogroženim osnovnošolcem omogočiti, da se udeležijo šole v naravi.

Akcije že načrtujejo v naslednjih krajih:

Ajdovščina, Debeli rtič, Domžale, Idrija, Koper, Korte, Kranj, Ljubljana, Logatec, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Piran, Postojna, Ruše, Vipava.

Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi ti, spodbujajo pri Slovenski filantropiji.

Povabljeni k poslušanju kratkega pogovora z direktorico Terezo Novak.

Slovenija
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...