Marjan Bunič
Jakob Čuk
Alen Salihović
Nadškof Anton Stres (foto: Tiskovni urad SŠK)
Nadškof Anton Stres

Bratuškovi čestital nadškof Stres

22.03.2013, 09:59

Novi predsednici vlade Alenki Bratušek so ob imenovanju za premierko in imenovanju nove vlade čestitali tudi iz cerkvenih krogov. Ob tem je ljubljanski nadškof Anton Stres poudaril, da slovenska Katoliška cerkev pričakuje, da se bo nova vlada zavzela tudi za okrepljeno sodelovanje s cerkvami in verskimi skupnostmi v skupno dobro vseh.

Ljubljanski nadškof je izrazil pričakovanje, da bo nova vlada v svojem odnosu do Cerkve ter drugih verskih skupnosti spoštovala obstoječo zakonodajo "v duhu" zadnjih odločb ustavnega sodišča, ki da podpirajo kooperativni model odnosov med državo in verskimi skupnostmi.

"Glede na to, da je po eni strani v zadnjem času opazen zaskrbljujoči razmah sovražnega govora do Cerkve, po drugi strani pa v Evropi poteka razprava o tem, kako preprečevati nestrpnost in kristjanofobijo, pričakujemo, da se bo tudi naša vlada dejavno vključila v ta prizadevanja," je poudaril nadškof Stres in dodal, da je slovenska Cerkev pripravljena po svojim močeh pomagati pri premagovanju sedanjih težav.

V imenu Evangeličanske cerkve v Sloveniji je Bratuškovi ob izvolitvi za predsednico vlade čestital tudi škof Geza Erniša. "Vam in vaši ministrski ekipi želim veliko uspeha pri odgovornem delu, za katero sem prepričan, da bo zastavljeno tako, da bo služilo vsesplošnemu materialnemu in duhovnemu napredku ter blagostanju državljanov Slovenije," je v čestitki Bratuškovi zapisal Erniša.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Upokojeni škof Jožef Smej (photo: Tamino Petelinšek / STA) Upokojeni škof Jožef Smej (photo: Tamino Petelinšek / STA)

H Gospodu je odšel škof Jožef Smej

V 99. letu starosti je umrl upokojeni škof Jožef Smej. Za mariborskega pomožnega škofa je bil imenovan 25. aprila 1983, posvečen pa 23. maja istega leta. 18. junija 2009 se je upokojil. Njegovo ...