Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc
msgr. Franci Trstenjak (foto: Izidor Šček)
msgr. Franci Trstenjak

Želimo vam obilje notranjega miru

Radijski utrip | 19.12.2012, 14:01

Vstopamo v čas, „ko se je razodela Božja milost, ki rešuje vse ljudi“ (Tit 2,11) nam kliče apostol Pavel. S tem sporočilom vas sodelavci Radia Ognjišče vabimo k spremljanju našega božičnega programa, ki nas in vas vabi k praznovanju Jezusovega rojstnega dne.

Le ta resnica je namreč prava vsebina božičnega praznovanja, iz nje pa izhajajo vsi drugi poudarki, ki prevečkrat želijo (hočejo) preglasiti namen božičnih praznikov. V množini pišem zato, ker Božiča ne obhajamo samo s svetim večerom in svetim božičnim dnem (25. december), ampak z božično osmino, pa s praznikom Božje Matere Marije (novo leto) in Gospodovega razglašenja ali sveti trije kralji (6. januar). In v tem obdobju so najlepše in najprimernejše božične pesmi tako iz domačih vrtov, kakor tudi iz tujih logov. A večjo težo imajo gotovo naši slovenski božični napevi, ki božajo dušo, ki ogrejejo srce, ki rišejo nasmeh na obraz. In če kje, potem boste prav na naših valovih slišali največ lepih in dobrih božičnih pesmi.

V programu Radia Ognjišče bomo s praznovanjem božičnih praznikov začeli z radijskim svetim večerom 24. decembra ob 17.00. Pesem zvonov bo naznanila začetek in njej bo sledila molitev s prošnjo za blagoslov naših domov, stanovanj, poslovnih in privatnih prostorov ter vsakega posameznika in vseh državljanov skupaj. Ob 18.00 naši sodelavci pripravljajo Božično zgodbo, pesem in beseda pa bosta z roko v roki ustvarjala praznično razpoloženje in hrepenenje do 24. ure, ko bomo neposredno prenašali polnočnico. Poseben in doživet program pripravljamo tudi na sam božični dan, ko bomo praznično sveto mašo že tradicionalno prenašali iz kapele Kliničnega centra v Ljubljani. Zato vabljeni k poslušanju!

Silvestrovo

Silvesterski večer bo začela oddaja "ABC zabavne glasbe" v kateri si bomo privoščili nekaj najpopularnejših pesmi leta 2012 ... in se poslovili. Ob 19.30 Jure Sešek pripravlja še zadnji letošnji Otroški dober večer, ob 19.40 boste lahko prisluhnili slovenski oddaji Radia Vatikan.

Ob 20.00 začetek silvestrovanja v programu Radia Ognjišče. Ker smo v letu vere, bo radijsko silvestrovanje v znamenju molitvenega bdenja. Kot radi rečemo "v živo" bomo molili v cerkvi Zavoda svetega Stanislava in k molitvi povabljeni tudi ob sprejemniku. Naj bo z molitvijo zahvala za iztekajoče se leto in prošnja za blagoslov v letu 2013. Naj bo skupna prošnja za poglobitev in utrditev vere. Ob polnoči bo sveta maša in tako bo sveta evharistija prvo dejanje novega leta, z njo pa počastitev praznika Božje Matere Marije, ki ga obhajamo 1. januarja.

Ob koncu tega zapisa, dragi obiskovalci spletnih strani Radia Ognjišče, iskreno voščilo vseh radijskih sodelavcev. Želimo vam obilje notranjega miru, ki nam ga prinaša Božji otrok, v jasli položen. Bolj ko bomo odprti zanj, več miru bomo deležni in sposobni ga bomo razdajati drugim. S tem pa se budi blagoslovljeno upanje za novo leto 2013. Bolj ko bomo drug z drugim solidarni, več uspeha si lahko nadejamo za vse skupaj in za vsakega posebej. In naj bo Bog vedno z nami, mi pa z njim. Ta vez ni nikoli razočarala!

Radijski utrip
Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...