Na povabilo izseljeniškega duhovnika v Melbournu v Avstraliji, p. Cirila Božiča, se v Sloveniji na štiridnevnem obisku mudi predsednik Avstralske škofovske konference in nadškof v Melbournu Denis Hart. Prvi dan obiska se je sešel s predsednikom Slovenske škofovske konference, nadškofom Antonom Stresom. Govorila sta predvsem o dobrem sodelovanju slovenskih izseljeniških duhovnikov s Cerkvijo v Avstraliji, pa tudi o katoliškem šolstvu.
Nadškof Stres je po srečanju za naš radio pojasnil, da je nadškof Hart spomnil, da v njegovi nadškofiji živi približno 9000 Slovencev. Po besedah nadškofa Stresa je gost tudi sicer poudarjal, da je Avstralija dežela, kjer živi veliko priseljencev, tudi iz Slovenije. Veseli ga, da se vsi ti priseljenci katoliške vere odlično vključujejo v življenje Cerkve. „Sestavljajo to Cerkev kot enakopravni člani in na ta način prispevajo k dobremu sožitju in k napredku Cerkve v Avstraliji,“ je povedal nadškof Stres in dodal, da sta govorila tudi o slovenskih izseljeniških duhovnikih, ki delujejo v Hartovi nadškofiji. Nadškof Hart je slovenskim redovnikom, ki delujejo v njegovi nadškofiji, izrazil hvaležnost in priznanje za delo, ki ga opravljajo.
Zaključujemo teden za življenje, katerega eden od osrednjih dogodkov je bila sredina okrogla miza na temo: moški in ženska je izvorni načrt. V pogovoru so sodelovali trije zakonski pari, ki so ...
Danes se spominjamo zadnjega javnega prikazanja Device Marije trem pastirčkom v Fatimi. V tej luči je konec tedna v Vatikanu potekal jubilej marijanske pobožnosti, posebej za to priložnost pa so ...
Na Pohodu za življenje je pričevala nogometašica, ki je tudi najboljša strelka prve slovenske ženske nogometne lige. Vendar pa izjemna 23-letnica ni zgolj 'kraljica strelk', temveč je tudi vzorna ...
Na praznik svetega Frančiška Asiškega smo v oddajo Naš gost povabili nekoga, ki je z njim tesno povezan že vse življenje. Frančiškan p. Marjan Čuden je bil dolgoletni župnik največje ljubljanske ...
Čeprav ob besedi jagodičevje največkrat pomislimo na jagode, maline, borovnice, robide, kosmulje in ribez, je jagodičevja iz leta v leto več. V Svetovalnici smo se ustavili ob nekaterih opravilih, ...
V prostorih gradu Bogenšperk obratuje Krčma na gradu, katere vodenje je nedavno prevzel mladi kuharski šef Marko Železnik, ki se je že od svojega 15. leta izobraževal in izpopolnjeval na ...