Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc

Gore in klasika

| 25.06.2012, 23:42 Blaž Lesnik

Začenja se poletna planinska sezona, v času katere v gorski svet zaide največ ljudi. To se kaže tudi po številu nesreč - v soboto so imeli gorski reševalci veliko dela. Žal se je sestop s Srebrnjaka za enega od plezalcev končal tragično, v severni triglavski steni in na območju Male Pišnice v Kranjski Gori pa so reševalci planince brez poškodb pripeljali v dolino. Odprtje planinske sezone pa so v Kranjski koči na Ledinah začeli povsem drugače - s koncertom klasične glasbe.

Z organizacijo koncerta so pri PD Kranj, ki oskrbuje kočo na Ledinah, pokazali občutek za spodbujanje glasbeno gorniške kulture, zato gre idejo vsekakor pozdraviti.

Vabljeni k ogledu videa, za snemanje in montažo je poskrbel Andrej Novljan:

In če ste tokrat koncert zamudili na Kranjski koči obljubljajo, da ga bodo v poletnem času še kdaj organizirali.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...