Jure SešekJure Sešek
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Vesna Sever Borovnik (foto: ARO)
Vesna Sever Borovnik

En glažek vinca rumeni

Slovenija | 05.05.2012, 18:00

Redna tedenska oddaja, v kateri ima prostor slovenska ljudska glasba, je prinesla odlomke s 16. prireditve družinskega petja, ki je bila 21. aprila v Mozirju.

Tam je ob občinskem prazniku za jurjevo potekalo srečanje pevskih družin, na katerem se je predstavilo 14 družinskih sestavov. Bratje in sestre, bratranci in družine z več otroki, starejši in pa kar nekaj mladih, je korajžno nastopilo na odru mozirskega kulturnega doma. Predsednik Kulturno-prosvetnega društva Jurij in gonilna sila družinskih srečanj v Mozirju, gospod Jure Repenšek, je za vodilno temo letošnje, 16. prireditve družinskega petja, izbral napitnice. Čeprav vsebinski izbor pesmi ni bil pogoj za nastop, pa je letošnja vodilna tema nagovorila številne družine. Slišali smo še nabožne in ljubezenske pesmi, pa svatbeno, pripovedno in kar nekaj šaljivih.

Na srečanju družin so nastopili sestri in brata Atelšek ter vnuki Atelšek iz Lokovice pri Šoštanju, Oblakovi bratrani iz Mozirja, Pavla in Tone Mlačnik iz Luč, sestre Nedeljko iz Savcev v Prlekiji, družina Šuligoj iz Mozirja, sestre iz Orehovca pri Razborju, Robnikovi sestri iz Konjskega Vrha nad Ljubnim, družina Repenšek iz Mozirja, družina Erčulj iz Zagorice na Dolenjskem, sestre Jakob iz Zavrha pri Dobrni, družina Strmšek z Brinjeve gore nad Zrečami, družina Bele iz Zibike in družina Potočnik iz Črne na Koroškem.

Vabljeni k poslušanju oddaje.

Slovenija, Oddaje
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...