Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Družinski referendum po predlogu odbora 25. marca

Politika | 09.02.2012, 20:36 Petra Stopar

Parlamentarni odbor za delo, socialne zadeve in invalide državnemu zboru predlaga, da referendum o družinskem zakoniku razpiše za 25. marec, referendumska opravila pa se bodo začela 13. februarja.

Poslanci in poslanke bodo referendum, ki ga s podpisi zahteva okoli 42.000 državljanov, razpisali na petkovi izredni seji, na kateri bodo sicer potrjevali tudi novo vladno ekipo.

Pobudnik referenduma je Civilna iniciativa za družino in pravice otrok. V referendumsko kampanjo se bodo, kot so napovedale, vključile tudi nekatere politične stranke.

Bodoči predsednik vlade Janez Janša je že v predstavitvi vladne ekipe dejal, da se vlada v referendumsko kampanjo ne bo vključevala in da imajo koalicijske partnerice o tem vprašanju različna stališča.

Politika, Sociala
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...