Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
mag. Janez Potočnik (foto: donboski.si)
mag. Janez Potočnik

Janez Potočnik - novi inšpektor salezijancev

Slovenija | 20.01.2012, 12:36 Izidor Šček

Vrhovni predstojnik salezijancev Pascual Chavez je imenoval novega inšpektorja (provinciala) don Boskovih salezijancev v Sloveniji. To je postal mag. Janez Potočnik, ravnatelj salezijanske skupnosti na Rakovniku. Kot 13. inšpektor Inšpektorije sv. Cirila in Metoda - Ljubljana bo na tem položaju nasledil dr. Alojzija Slavka Snoja.

Na spletni strani donbosko.si so zapisali, da Janez Potočnik prihaja iz župnije Gornji Grad. Salezijanec je od leta 1977, kot duhovnik pa v letošnjem letu obhaja srebrni jubilej duhovniškega posvečenja. Področje njegovega duhovniškega, učiteljskega in pastirskega služenja je zelo razgibano: od mladinske pastorale, vzgoje pripravnikov na redovniški in duhovniški poklic, do uredništva različnih publikacij in vodenja redovnih skupnosti.

V prvem letu triletne priprave na praznovanje 200-letnice rojstva sv. Janeza Boska bo kot 13. inšpektor vodenje inšpektorije prevzel predvidoma na slovesni praznik Marije Pomočnice, 24. maja 2012, v Ljubljani na Rakovniku, od dr. Alojzija Slavka Snoja, ki mu poteče mandat.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.