Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko

Za družinski referndum že 27.000 ljudi

Slovenija | 03.09.2011, 10:47 Izidor Šček

"Za nami sta dva dneva veselja in upanja. V četrtek in petek je bilo po do sedaj zbranih podatki oddanih več kot 27.000 podpisov podpore za Družinski referendum. Popolne podatke bomo lahko posredovali šele v ponedeljek dopoldne," je za Radio Ognjišče dejal vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok Aleš Primc.

"Državljanke in državljani smo na ta način množično pokazali, da spoštujemo mame in očete in se zavedamo, da otrok rabi skrbna in ljubeča mamo in očeta. Več kot dve tretjini zbranih podpor od potrebnih 40.000 v samo dveh dneh kaže na veliko zavest o pomenu družine in otrokovih koristi v našem narodu, kar je nedvomno ob poplavi mnogih slabih novic in kazalcev lahko razlog za optimizem glede naše prihodnosti," je povedal Primc in spomnil tudi na to, da so poslanci SD, LDS, DeSUS, Zares in nepovezani poslanci prekinil zbiranje podpisov. "Zanimivo, da je Pahorjeva vlada že razpadla in se ne more poenotiti tako rekoč o ničemer več, skupaj pa jo drži očitno samo še Družinski zakonik. Zanimivo je tudi, da Družinski zakonik na vso moč podpira tudi stranka Desus, kljub temu, da mu velika večina njihovih volilcev, predvsem starejših ljudi, odločno nasprotuje," je dejal Primc, ki ostaja optimist.

"Ampak včerajšnje glasovanje v Državnem zboru naj niti malo ne pokvari našega zadovoljstva in veselja, ampak naj nas okrepi v še trdnejšem prepričanju, da bomo za dobro družine naredili vse kar bo potrebno. Toliko kot se javno pogovarjamo o družini v zadnjih dveh letih, se že dolgo nismo in prav je, da te spodbude izkoristimo tudi v osebnem življenju, tako da se bomo trudili postajati še boljši mame in očetje," poudarja vodja Civilne iniciative.

V ponedeljek in naslednje dni torej ne bo mogoče na upravni enoti oddati podpisa. "Podpise bomo začeli ponovno zbirati potem, ko bo Ustavno sodišče odločilo, da je Družinski referendum v skladu z našo ustavo. Vsem, ki ste oddali svojo podporo čestitamo in se vam zahvaljujemo. Iskrena zahvala gre tudi več kot tristo sodelavkam in sodelavcem, ki so dva dni na stojnicah po vsej državi na vročem soncu nesebično in prizadevno pričevali za družino, materinstvo in očetovstvo," je dejal Primc. "Hvala vsem, ki ste kakor koli pomagali, hkrati pa vas že sedaj vabim, da združimo svoje moči v drugem polčasu zbiranja podpisov, ki se bo predvidoma odvijal čez mesec ali dva. O tem vas bomo pravočasno obvestili."

 

Slovenija, Politika, Sociala
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...