Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Protikorupcijska komisija pritrdila, da gre za korupcijo

Politika | 10.08.2011, 13:46 Tanja Dominko

Protikorupcijska komisija je v načelnem mnenju ugotovila, da ravnanje uradnih oseb na Ministrstvu za notranje zadeve pri najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad ustreza definiciji korupcije. Po mnenju komisije sta izpolnjena oba elementa koruptivnega ravnanja: kršitev dolžnega ravnanja uradnih in odgovornih oseb in uresničitev pričakovane koristi zasebnikov.

"Izpolnjena sta oba elementa, da se lahko ravnanje oseb iz javnega sektorja opredeli kot koruptivno," je izjavi za javnost dejala namestnica predsednika Liljana Selinšek, ki se je skupaj z drugim namestnikom Rokom Praprotnikom podpisala pod načelno mnenje. Predsednik komisije Goran Klemenčič, ki je bil v času najema prostorov državni sekretar na notranjem ministrstvu, pa se je iz obravnave in odločanja v tej zadevi izločil.

Komisija bo načelno mnenje posredovala predsedniku vlade ter državnemu zboru. Ker so seznanjeni, da v konkretnem primeru policija že vodi predkazenski postopek, ji bodo odstopili podatke, ki jih potrebuje za njegovo uspešno izvedbo.

Protikorupcijska komisija je postopek najema prostorov za Nacionalni preiskovalni urad začela preiskovati na podlagi več prijav. Že včeraj pa je v zvezi z najemom poslovnih prostorov za potrebe ministrstva za notranje zadeve negativno mnenje izdalo Računsko sodišče.

Politika
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...