Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Rok MihevcRok Mihevc

Karitas na koncertu za Japonsko zbrala 23.000 evrov

Slovenija | 19.04.2011, 12:25 Petra Stopar

Slovenska Karitas je na sinočnjem koncertu Slovenskega komornega zbora in Slovenske filharmonije za žrtve potresa in cunamija na Japonskem zbrala 23.000 evrov, je za Radio Ognjišče potrdil sodelavec Karitas Peter Tomažič. Skupaj je ustanova doslej za pomoč prizadetim na Japonskem zbrala že 61.000 evrov.

Sredstva so včeraj zbrali s prostovoljnimi prispevki namesto vstopnic ter s klici. Več kot 20.000 evrov je Slovenska Karitas prek Caritas Internationalis že nakazala na Caritas Japonske. Nova sredstva naj bi nakazali v roku 14 dni do treh tednov. Glavni namen koncerta v dvorani Slovenske filharmonije je bil z umetnostjo izraziti solidarnost z Japonsko, so poudarili na Slovenski Karitas. Z odzivom so zelo zadovoljni.

Caritas Japonske prejeta sredstva iz mednarodne mreže uporablja predvsem za vodo, hrano, odeje, oskrbo zavetišč in druge najnujnejše pripomočke. Pomoč bo po ocenah Karitas potrebna, dokler ljudem ne vrnejo domov, kar naj bi trajalo dve leti. Sredstva so poleg tega namenjena tudi vzpostavljanju mreže svetovalnih delavcev za psihosocialno pomoč.

V potresu in cunamiju, ki je 11. marca prizadel severovzhodni del Japonske, je umrlo okoli 14.000 ljudi, še približno toliko pa jih pogrešajo. Več kot 300.000 ljudi je v najhujšem potresu v zgodovini Japonske in popotresnem valu ostalo brez strehe nad glavo.

Sicer pa lahko vseskozi za Japonsko darujete na TRR 02140-0015556761, namen: Japonska, sklic: 00 6270.

Slovenija, Svet
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...