Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Petra StoparPetra Stopar

Slovaška katoliška televizija k svojemu projektu katoliškega programa vabi tudi Slovenijo

Cerkev na Slovenskem | 10.12.2010, 14:32 Marta Jerebič

Murskosoboški škof Peter Štumpf je včeraj sprejel predstavnike katoliške televizije iz Slovaške, danes pa so se ti mudili v Tajništvu oziroma Tiskovnem uradu Slovenske škofovske konference, kjer jih je sprejel dr. Andrej Saje. Predstavili so projekt ustvarjanja skupnega katoliškega programa.

„Pogovarjali smo se o njihovem projektu. Predstavili so projekt katoliške televizije, ki pri njih poteka že nekaj let. Ta projekt želijo na Slovaškem razširiti tudi v nekatere druge dežele, tako da bi potem, recimo, v petih sosednjih deželah lahko spremljali katoliški program, seveda vsak v svojem jeziku. Načrt oz. predlog je, da bi vsaka dežela oz. škofovska konferenca imela svoj majhen studio, neko malo skupino ljudi, ki bi ustvarjali svoj program in ga potem preko satelita pošiljali tistim, ki bi ga želeli sprejeti. V začetku bi oddajali nekaj ur na teden, sčasoma pa bi se ta program lahko razvijal naprej."

Dr. Saje je pojasnil, da niso govorili o Exodus TV, ampak naj bi se program predvajal predvsem preko satelita.

Slovaška katoliška televizija je finančno pomoč za ta projekt dobila od različnih mednarodnih ustanov.

Predstavniki slovaške katoliške televizije bodo svoj projekt predstavili tudi na Madžarskem in Hrvaškem ter Bosni in Hercegovini.

Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...