Jure SešekJure Sešek
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Blagoslov vrtca na Vrhniki (foto: Marko Smodiš)
Blagoslov vrtca na Vrhniki

Novi prostori župnijskega vrtca na Vrhniki

| 20.09.2010, 10:09 Marta Jerebič

Na Vrhniki so včeraj blagoslovili nove prostore župnijskega vrstva, v katerem bodo poleg sedmih skupin, ki v vrtcu že delujejo, zaživele še tri in sicer v prenovljeni kaplaniji.

Slovesno somaševanje ob začetku katehetskega leta je vodil prof. dr. Janez Juhant, ki je v nagovoru spregovoril o pomenu vzgoje za sodelovanje in solidarnost z drugimi. Samo v povezanosti drug z drugim se borimo proti lastni sebičnosti in gradimo lepšo družbo. O pomenu katoliške vzgoje predšolskih otrok pa je za naš radio povedal: „Katoliška vzgoja pomeni socializirati človeka v krščanskem nauku in mislim, da je iz tega samoumevno, da je to potrebmo posebej v najzgodnejših letih, kajti takrat prejemamo temeljne navade in temeljne običaje.“

Blagoslov vrtca na Vrhniki
Blagoslov vrtca na Vrhniki © Marko Smodiš

 

Priznanje župniku Blažu Gregorcu

Po sveti maši so pripravili program, med katerim so otroci zapeli nekaj pesmi, župan občine Vrhnika Marjan Rihar pa je župniku Blažu Gregorcu podelil občinsko priznanje. Dobil ga je predvsem zaradi sodelovanja z občino na različnih ravneh kot sta skrb za ohranjanje kulturne dediščine in pa ustanovitev vrtca. Za naš radio je dejal, da se mu zdi sodelovanje med župnijsko in lokalno skupnostjo nekaj zelo pomembnega. „Tukaj se namreč ujameta naše duhovno, versko, cerkveno življenje z ljudmi, ki se morda za Cerkev ne menijo. Tako vidijo, da se duhovniki zanimamo za njihove potrebe, da želimo dati pozitiven prispevek družbi, da nismo neki negativci, ampak tisti, ki delamo za blagor vseh ljudi. Tako priznanje s strani svetne oblasti se mi zato zdi zelo velikega pomena, ker zna ceniti delo nekega duhovnika v občini.“

Blagoslov vrtca na Vrhniki
Blagoslov vrtca na Vrhniki © Marko Smodiš

Več o tem dogodku boste lahko slišali v četrtkovi oddaji Naše škofije.

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...