Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tone GorjupTone Gorjup

Podarite upanje nocoj

Sociala | 13.09.2010, 12:00 Petra Stopar

Nadškofijska Karitas Maribor in Škofijska Karitas Celje ob 20. obletnici delovanja te ustanove v mariborski nadškofiji nocoj pripravljata humanitarni koncert Podari upanje. Prireditev, na kateri bodo nastopili znani slovenski glasbeniki, bo ob 20h v Veliki dvorani SNG v Mariboru, izkupiček zbranih sredstev pa bo namenjen družinam in delavcem v stiski.

„Sodelavci Karitas v celjski in mariborski škofiji se trenutno soočamo z velikimi stiskami ljudi. V zadnjem času posebej skrbno spremljamo družine in posameznike, ki so zaradi izgube dela ali večmesečnega izpada rednih dohodkov v osebni in materialni stiski,“ so zapisali v mariborski in celjski Karitas, kjer bodo zato zbrana sredstva namenili za pomoč družinam in delavcem v stiski. Med nastopajočimi bodo Nuša Derenda, Tanja Žagar, Adi Smolar, Kvintet Dori, Elda Viler in Ana Dežman, Boštjan Bračič, Nace Junkar, Robert Goter s svojimi harmonikarji in drugi slovenski glasbeniki. Dobrodelni koncert bodo v živo prenašali Radio Ognjišče, Radio Maribor, Televizija Maribor in VTV.

Na Karitas se že vnaprej zahvaljujejo vsem darovalcem. Svoj dar lahko prispevate na enega od naslednjih načinov: z nakupom vstopnice, ki stane 10 evrov (blagajna SNG Maribor), poslanim SMS sporočilom s ključno besedo DOBROTA na 1919 (prispevate evro) in med neposrednim prenosom koncerta s klicem na 0590 80 700. Dobrodelna akcija sicer traja do konca tega septembra.

Sociala
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...