Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Marjana DebevecMarjana Debevec

Škofijska Karitas Ljubljana dobila nov kombi

Cerkev na Slovenskem | 31.08.2010, 14:55 Marta Jerebič

Škofijska Karitas Ljubljana je dobila nov tovorni kombi Peugeot Boxer, saj stari s skoraj 500 tisoč prevoženimi kilometri ni več varen za dostavo pomoči. Dogodek sovpada z zunanjim praznovanjem 20-letnice delovanja Škofijske Karitas Ljubljana in z začetkom pastoralnega leta krščanske dobrodelnosti in solidarnosti v Cerkvi na Slovenskem.

Direktor Škofijske Karitas Ljubljana msgr. Anton Kompare, ki je vozilo ob prevzemu tudi blagoslovil, je za naš radio povedal: „Vsako leto razvozimo s kombijem tisoč ton hrane po župnijah.“

Večji del so po župnijskih Karitas razvozili s sedem let starim in iztrošenim tovornim kombijem. Z njim so naredili „za samo hrano 350 tisoč kilometrov, 150 tisoč pa za ostale potrebe. Imamo tabore slepih, ki jim dostavljamo hrano, rekvizite in ostale stvari. Poleg tega kombi posojamo tistim, ki so dejavni na karitativnem področju in sami nimajo te možnosti. Tako, da bi lahko rekli, da je naredil pol milijona kilometrov in je zares odslužil.

Nakup so omogočile Avtohiša Vič, Avtotehna Vis in Nadškofija Ljubljana. Direktor Avtohiše Vič, Jože Čuk: „V tem primeru se mi pomembno zdi dejstvo, da so se v tej akciji pomoči povezala različna podjetja, ki so sicer v vsakdanjem poslu konkurenti. Ko pa gre za višje cilje, se mi zdi, da se je potrdil znan rek, da s skupnimi močmi lahko naredimo veliko dobrega.

Škofijska Karitas Ljubljana bo tako z novim in nekaj časa tudi še starim vozilom lažje in bolj učinkovito dostavljala pomoč po območju ljubljanske nadškofije.

 

Cerkev na Slovenskem
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...