Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Križ kraž 2010 (foto: ARO)
Križ kraž 2010

Vabljeni na Križ kraž 2010

| 11.06.2010, 12:11

V Cerkvi na slovenskem je zadnje tedne živahno. V razgibano dogajanje sodi tudi srečanje katoliške mladine, ki ga pripravljajo mladi animatorji iz dekanije Vrhnika. Dogodek so poimenovali Križ kraž 2010.

Uresničevati svoje sanje

V Dijaški oddaji smo gostili Luko, Primoža, Majdi in Tjašo. Štiri mlade, nadobudne in zelo dejavne animatorje. Poleg njih še mnogih drugih, že več kot pol leta, uresničuje svoje sanje in pripravlja dan mladih, ki bo v Dolnjem Logatcu 19. junija. Naj se v tej župniji križajo naše poti, poskrbeli so namreč za raznovrsten program, delavnice, zanimive goste, glasbo.

Človek v življenju potrebuje veliko poguma, da si drzne in upa živeti tako, kot čuti. Da uresničuje svoje sanje. Mladi bodo, napovedujejo naši sogovorniki, tovrstni pogum dobili tudi na prireditvi KRIŽ KRAŽ, kjer bo dogajanje vtkano v sto letnico župnije.

100 let župnije Doljni Logatec

Prav je, da visok jubilej praznujejo tudi mladi. Prireditve ob jubileju se bodo vrstile skozi ves naslednji konec tedna. Pripravljamo zanimiv program s sveto mašo, ki jo bo vodil Gregor Kunej. V eni od delavnic se boste lahko pogovorili s kapucinom Jožkom Smukavcem, z zaporniškim duhovnikom Robijem Friškovcem, s salezijancem Juretom Babnikom, s skavti, oratorijci, se udeležili okrogle mize in športnih dejavnosti.

Zastonj palačinke in pijača

Dan bo pester in vsebinsko zelo razgiban, mladi animatorji, ki pripravljajo KRIŽ KRAŽ so se zato dobro pripravili. Pekli bodo palačinke in točili pijačo, zastonj. Dan mladih bo na trgu pred župnijsko cerkvijo v Dolnjem Logatcu dihal tudi z glasbo, igrala bosta Ex Stična band in The Jacks, domača skupina. Na dogodek bo vozil tudi party avtobus, pobrskajte za še kakšno informacijo na spletu in poslušajte posnetek Dijaške oddaje, ki smo jo sklenili z mislimi Gregorja Kuneja o Božjem služabniku Alojziju Grozdetu. Spomnimo, da bo za blaženega razglašen na Slovenskem evharističnem kongresu v Celju. Alojzij Grozde je komaj dvajset leten daroval življenje za Kristusa in Cerkev, je velik vzornik mladih. Več, ko izvemo o njem, bolj nas nagovarja. Vabimo tudi k ogledu kratkega, reportažnega video posnetka o našem obisku krajev, treh župnij, ki so povezane z življenjem Alojzija Grozdeta.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.