Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Papež Frančišek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatican Media)

Ne gre za šminkanje ...

Papež in Sveti sedež | 29.03.2023, 14:53 Marta Jerebič

Papež Frančišek je v sklopu katehez o evangeljski gorečnosti začel razmišljanja o velikih pričevalcih v zgodovini Cerkve.

Prava sprememba je v srcu

Tokrat se je osredotočil na apostola Pavla. Njegova gorečnost ostane, a postane tudi gorečnost Kristusa. »Če je nekdo v Kristusu, je novo bitje. Srečanje z Jezusom Kristusom te spremeni od znotraj, naredi te drugega človeka. Ne gre za šminkanje, ki ti spremeni obraz. Prava sprememba je v srcu in to se je zgodilo Pavlu.«

Kdaj nisi kristjan?

Sveti oče je bil kritičen do ljudi, ki so kristjani samo navzven. Če Jezus ni vstopil v tvoje življenje, nisi kristjan, je dejal in opozoril, da je bilo v zgodovini kar nekaj teologov ateistov. »Študij koristi, a ne rojeva milosti,« je poudaril ob tem.

Nekaj fotoutrinkov s splošne avdience ...

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

Papež Frančišek
Papež Frančišek © Vatican Media

Papež Frančišek
Papež Frančišek © Vatican Media

© Vatican Media

Papež in Sveti sedež
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...