Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Argentinska zastava (foto: Pixabay)
Argentinska zastava | (foto: Pixabay)

Argentinski škofje z ostro kritiko Mileia

Svet | 26.03.2024, 10:04 Marta Jerebič

Samo 10 dni po tem, ko se je vodstvo argentinskih škofov srečalo s predsednikom Javierjem Mileijem in v pogovoru izpostavilo naraščajočo revščino v državi, je Komisija za pravičnost in mir škofovske konference ostro obsodila njegovo gospodarsko politiko in visoko stopnjo "družbene neobčutljivosti" njegove vlade.

Po pisanju portala Crux je dokument, objavljen 21. marca, s strani Cerkve v Argentini najostrejša kritika Mileija, odkar je prevzel funkcijo decembra lani.

Prejšnje kritike predstavnikov Cerkve so se osredotočale predvsem na zmanjševanje sredstev za programe socialne pomoči, tokrat pa vsebujejo široko analizo trenutnih gospodarskih politik in njihovih učinkov na različne segmente prebivalstva.

Med drugim škofje opozarjajo na več deset tisoč izgubljenih delovnih mest, visoko inflacijo po devalvaciji pesa, katastrofalno kmetijsko politiko in vse večjo socialno neenakost. 

Svet
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...