Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Vokalna skupina Gloria (foto: Rok Mihevc)
Vokalna skupina Gloria | (foto: Rok Mihevc)

Zaradi napačne intonacije so to pesem morali nekoč prekiniti

Radijski utrip | 07.12.2023, 15:24 Maja Morela Rok Mihevc

Nismo še pozabili na naš letošnji Gala koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani in tako nadaljujemo s predstavitvijo naših glasbenih gostov.

Hvaležni za sodelovanje in prijateljstvo

Februarja letos je okroglih 40 let delovanja dopolnila zasedba, ki nam vsa ta leta prinaša pesmi z duhovno vsebino – Vokalna skupina Gloria, katere član je tudi naš sodelavec Marjan. »To je lepa obletnica, velik jubilej, po drugi strani pa se človek malo zamisli, da je preteklo že toliko časa. Je pa v tej številki skrito ogromno lepote in čudovitih spominov,« je dejal Marjan, dopolnila ga je Polona: »Zame so ta leta hitro minila, ko smo začeli, smo bili najstniki. Počutimo se še vedno tako, le s to razliko, da izgledamo malo drugače. :) Smo hvaležni za naše sodelovanje in prijateljstvo, da lahko uživamo v skupnih trenutkih in ustvarjanju ter da tako osrečujemo sebe in druge.«

Vokalna skupina Gloria
Vokalna skupina Gloria © Rok Mihevc

Lepo je prepevati pesem, ki je stara že več kot 35 let

Breda na Glorio gleda kot skupek več generacij. »S tem ko smo ustvarjali skupaj, smo zalo oblikovali tudi odraščanje svojih otrok. Med nami so se v teh 40 letih razvile res močne prijateljske vezi, ki bodo trajale še naprej.« Beti in Mojca dodajata, da je lepo slišati, kako njihovo pesem Daj mi roko brat pojejo različne zasedbe in zbori po župnijah. »Lepo je prepevati pesem, ki je stara že več kot 35 let. Ko smo izbirali, katero pesem bomo odpeli, smo si rekli, vzamemo tisto, ki je del nas, ki nas predstavlja in je morda tudi naš zaščitni znak.« Kljub temu, da so jo zapeli že nič kolikokrat, jo še vedno zelo radi zapojejo, so nam člani še zaupali.

Vokalna skupina Gloria
Vokalna skupina Gloria © Rok Mihevc

Zaradi napačne intonacije so jo nekoč morali prekiniti

Pesem so na odru Gallusove dvorane zapeli odlično, so nam pa zaupali prigodo na začetku njihove skupne poti, ko so jo morali zaradi napačne intonacije prekiniti in jo ponovno zapeti šele po koncu maše. S to izkušnjo opogumljajo vse mlade skupine, ki se podajajo na podobno pot, da po neuspehih ne obupajo, ampak vztrajajo naprej.

Radijski utrip
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

O avtorju