Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Predsednica Nataša Pirc Musar z ljubljanskim nadškofom Stanislavom Zoretom, novomeškim škofom in predsednikom SŠK Andrejem Sajetom in evangeličanskim škofom Leonom Novakom (foto: Rok Mihevc)
Predsednica Nataša Pirc Musar z ljubljanskim nadškofom Stanislavom Zoretom, novomeškim škofom in predsednikom SŠK Andrejem Sajetom in evangeličanskim škofom Leonom Novakom | (foto: Rok Mihevc)

Predsednica po molitvi z mladimi prepričana, "da svet vendarle ni tako grd, kot se zdi"

Slovenija | 30.12.2023, 23:42 Marjana Debevec Rok Mihevc

Molitvenega bogoslužja v dvorani Stožice se je danes udeležila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar. V pogovoru za Radio Ognjišče je izrazila velikO hvaležnost organizatorjem za povabilo, saj jo je dogodek ganil.

Kakšni občutki so se ji porajali po molitvenem večeru?

Predsednica države Nataša Pirc Musar je na naše vprašanje, kakšni občutki se v njej porajajo po molitvenem večeru v Stožicah, odgovorila: »Mir. Vse lepe besede, ki sem jih slišala iz ust mladih me navdajajo z voljo in željo in entuziazmom, da svet vendarle ni tako grd, kot se morda zdi.

Sedem tisoč mladih, pet tisoč tujcev, dva tisoč Slovencev in Slovenk, ki so se zbrali v teh dneh na tem srečanju – druži jih ljubezen do Boga – ampak iz vseh lepih besed, ki sem jih slišala, veje predvsem želja po miru.

© Rok Mihevc

Neskončno hvaležna za povabilo

Omenjali so migrante, vojne. Slišati lepe želje in molitve v skoraj vseh evropskih jezikih v tej uri, je posebna dodana vrednost. Neskončno sem hvaležna za povabilo in vesela in hvaležna sem, da sem lahko bila vsaj del tega današnjega večera.«

Neskončno sem hvaležna za povabilo in vesela in hvaležna sem, da sem lahko bila vsaj del tega današnjega večera.

In kako predsednica države vidi ta velik dogodek v luči promocije Slovenije v svetu?

»Nedvomno, vsaka takšna velika prireditev, takšen velik dogodek, je en sam plus za Slovenijo in predvsem sem vesela in zadovoljna, ker mi je nadškof Zore povedal, da so vsi ti mladi dobili prebivališče pri slovenskih družinah, ki so jim ponudile dom za tri, štiri dni.


Ampak ne glede na to; videvala sem jih po Ljubljani, sprehodili so se skozi mesto, in prepričana sem, da bodo o naši državi domov odnesli lepe vtise. Sem pa vesela, da bo naslednje srečanje v Tallinu v Estoniji, ki je prav tako lepa država. Tudi sama sem tam že bila.

Lepo je, da je to vsako leto preko novoletnih praznikov. In morda je ravno to čas, pa še prej božič v Katoliški Cerkvi, ko se moli za lepši svet.«

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.