Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Številni pri sveti maši ob sklepu 31. Mladifesta (foto: Radio Mir Medžugorje)
Številni pri sveti maši ob sklepu 31. Mladifesta | (foto: Radio Mir Medžugorje)

Papež mladim v Medžugorju: kljubujte sebičnosti in lenobi!

Svet | 28.07.2023, 10:26 Marta Jerebič

V Medžugorju se nadaljuje tradicionalni festival mladih Mladifest. Udeležence, med katerimi so tudi Slovenci, je papež v sporočilu pozval, naj se ne bojijo Božje volje, naj v njihovem življenju ne bo sebičnosti in lenobe.

Božjo voljo včasih težko razumemo in sprejmemo, radi bi imeli drugačno življenje, brez izzivov, brez trpljenja. Vendar pa za nas ni boljše volje kot je Očetova, ki je načrt ljubezni za nas s pogledom na našo popolno srečo, je zapisal papež in dodal, da nas je pogosto te volje strah, ker se bojimo, da bi nam Bog lahko kaj naložil čisto po naključju in ne v naše dobro. Bojimo se, da bi sprejetje njegove volje pomenilo odpoved naši svobodi. Namesto tega pa moramo to Božjo voljo skrbno iskati in prositi, naj se izpolni v nas.

Sveti oče je ob tem mlade pozval, naj se po Marijinem zgledu naučijo izgovarjati svoj brezpogojen »da« in naj v njihovem življenju ne bo prostora za sebičnost ali lenobo.

Od odločitev, ki jih bodo sprejeli v teh letih, bo odvisna njihova osebna, poklicna in družbena prihodnost, je zapisal in jih spodbudil, naj s svojo mladostjo vtisnejo znamenje upanja in navdušenja v sedanji trenutek. Bodite navdušeni misijonarji nove evangelizacije!, je papež še pozval mlade. 

Svet
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...