Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Številni pri sveti maši ob sklepu 31. Mladifesta (foto: Radio Mir Medžugorje)
Številni pri sveti maši ob sklepu 31. Mladifesta | (foto: Radio Mir Medžugorje)

Papež mladim v Medžugorju: kljubujte sebičnosti in lenobi!

Svet | 28.07.2023, 10:26 Marta Jerebič

V Medžugorju se nadaljuje tradicionalni festival mladih Mladifest. Udeležence, med katerimi so tudi Slovenci, je papež v sporočilu pozval, naj se ne bojijo Božje volje, naj v njihovem življenju ne bo sebičnosti in lenobe.

Božjo voljo včasih težko razumemo in sprejmemo, radi bi imeli drugačno življenje, brez izzivov, brez trpljenja. Vendar pa za nas ni boljše volje kot je Očetova, ki je načrt ljubezni za nas s pogledom na našo popolno srečo, je zapisal papež in dodal, da nas je pogosto te volje strah, ker se bojimo, da bi nam Bog lahko kaj naložil čisto po naključju in ne v naše dobro. Bojimo se, da bi sprejetje njegove volje pomenilo odpoved naši svobodi. Namesto tega pa moramo to Božjo voljo skrbno iskati in prositi, naj se izpolni v nas.

Sveti oče je ob tem mlade pozval, naj se po Marijinem zgledu naučijo izgovarjati svoj brezpogojen »da« in naj v njihovem življenju ne bo prostora za sebičnost ali lenobo.

Od odločitev, ki jih bodo sprejeli v teh letih, bo odvisna njihova osebna, poklicna in družbena prihodnost, je zapisal in jih spodbudil, naj s svojo mladostjo vtisnejo znamenje upanja in navdušenja v sedanji trenutek. Bodite navdušeni misijonarji nove evangelizacije!, je papež še pozval mlade. 

Svet
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...