Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Mladifest 2021 (foto: Mateo Ivankovic)
Mladifest 2021 | (foto: Mateo Ivankovic)

Mladi iz vsega sveta danes v Medžugorje

Novice | 26.07.2023, 00:10 Marjana Debevec

V Medžugorju se bo nocoj začel že 34. Mladifest. Gre za večdnevni festival, na katerem se zbere od 50 do 70 tisoč mladih iz več kot 70 držav sveta.

Mladifest je eden od mnogih sadov Medžugorja, poudarja organizatorka potovanja iz Slovenije Petra Černivec.

»Mladifest je najlepša podoba tega, kar Medžugorje je: veselje, mir, srečanje z živim Bogom; da greš po poti z Marijo k Jezusu. Tako da, ko vidiš to srečo in radost na mladih, ki se leta in leta vračajo na Mladifest – mislim, da je to najlepši odgovor na to, zakaj ljudje tja vedno znova in znova prihajajo.«

Program se bo začel z nocojšnjim rožnim vencem, predstavitvijo držav udeležencev, sveto mašo in adoracijo. Vsak dan so na programu pričevanja, kateheze in svete maše, večeri pa so različno oblikovani.

»En dan je češčenje križa, en dan je procesija z Marijinim kipom. Seveda se pa Mladifest zaključi s sveto mašo na Križevcu zjutraj ob petih, kar je pa srčika celotnega Mladifesta, ko celo noč prebediš, potem pa v jutru doživiš sveto mašo.«

In kaj mladi od tega odnesejo? »Na njih vidim, kako jim to prinaša mir in veselje. Mladi, s katerimi se leta in leta vračam, mislim, da so poglobili svojo vero in da jo drugače živijo, ker mislim, da so skozi Mladifest oziroma preko programa, ki je ponujen, tudi našli Jezusa,« je za naš radio še dejala Petra Černivec, ki na program, tudi za en dan ali pol dneva vabi posameznike in družine, ki bodo v teh dneh v bližini Medžugorja.

Program pa bo mogoče tudi letos v celoti spremljati preko spleta.

Škof Peter Štumpf z mladimi na Mladifestu
Škof Peter Štumpf z mladimi na Mladifestu © Sonja Kamplet Rotar

Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.