Mateja F. NovljanMateja F. Novljan
Marko ZupanMarko Zupan
Marcel KrekMarcel Krek
Anamarija Carević (foto: zaklada-anamarija-carevic.hr)
Anamarija Carević | (foto: zaklada-anamarija-carevic.hr)

Pesem sta posvetila 15-letni Anamariji, žrtvi potresa na Hrvaškem

Ritem srca | 24.04.2023, 13:45 Andrej Jerman Rok Mihevc

V Ritmu srca, oddaji za sodobno krščansko glasbo, smo se tokrat ozrli v bogato festivalsko in koncertno dogajanje, ki ga v bližnjo okolico prinašata maj in junij. Pogledali smo tudi na Hrvaško, od koder prihajata Alana Hržica in Andrej Grozdanov.

"Samo ljubav ostaje"

Alan Hržica, producent, avtor in pevec, ki deluje v molitveni skupnosti Srce Jezusovo v Zagrebu ter Andrej Grozdanov kitarist, producent in avtor, sta pred dnevi objavila pesem Samo ljubav ostaje. Posvečena je spominu na 15-letno dekle Anamarijo Carević, ki je umrla pred tremi leti. Bila je ena izmed treh žrtev izredno močnega potresa, ki je stresel Hrvaško. Njena smrt je spodbudila njene vrstnike, da so ustanovili fundacijo z njenim imenom, njen namen pa je promocija vrlin, ki jih je mlada Anamarija živela v razredu. Pustila je velik pečat tako v razredu kot v šoli.

Ljubljenka Jezusa

Alan Hržica je ob izidu pesmi zapisal: »Dragi prijatelji, danes je tretja obletnica smrti Anamarije Carević in ob tej priložnosti smo delali na pesmi, ki jo predstavljam. To smo naredili, da bi nas vedno spominjali na njen čudovit nasmeh in toplino njene duše. Bila je posebno dekle in ljubljenka Jezusa. Zahvaljujem se vsem sodelavcem, ki so dali svoj čas, znanje in talente, da so skozi umetnost izrazili našo bolečino, pa tudi upanje, da nam bog obljublja za tiste, ki so nas prehudi zapustili. Po zaslugi Andreja Grozdanova, Dobrile Zvonarek, Grgura Sesarja, Vanesse Mioč in mnogih drugih. Za družino Carević molimo, da jim Gospod poda tolažbo in moč za nadaljevanje.«

Ritem srca 2023
Ritem srca 2023


Ritem srca