Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Anamarija Carević (foto: zaklada-anamarija-carevic.hr)
Anamarija Carević | (foto: zaklada-anamarija-carevic.hr)

Pesem sta posvetila 15-letni Anamariji, žrtvi potresa na Hrvaškem

Ritem srca | 24.04.2023, 13:45 Andrej Jerman Rok Mihevc

V Ritmu srca, oddaji za sodobno krščansko glasbo, smo se tokrat ozrli v bogato festivalsko in koncertno dogajanje, ki ga v bližnjo okolico prinašata maj in junij. Pogledali smo tudi na Hrvaško, od koder prihajata Alana Hržica in Andrej Grozdanov.

"Samo ljubav ostaje"

Alan Hržica, producent, avtor in pevec, ki deluje v molitveni skupnosti Srce Jezusovo v Zagrebu ter Andrej Grozdanov kitarist, producent in avtor, sta pred dnevi objavila pesem Samo ljubav ostaje. Posvečena je spominu na 15-letno dekle Anamarijo Carević, ki je umrla pred tremi leti. Bila je ena izmed treh žrtev izredno močnega potresa, ki je stresel Hrvaško. Njena smrt je spodbudila njene vrstnike, da so ustanovili fundacijo z njenim imenom, njen namen pa je promocija vrlin, ki jih je mlada Anamarija živela v razredu. Pustila je velik pečat tako v razredu kot v šoli.

Ljubljenka Jezusa

Alan Hržica je ob izidu pesmi zapisal: »Dragi prijatelji, danes je tretja obletnica smrti Anamarije Carević in ob tej priložnosti smo delali na pesmi, ki jo predstavljam. To smo naredili, da bi nas vedno spominjali na njen čudovit nasmeh in toplino njene duše. Bila je posebno dekle in ljubljenka Jezusa. Zahvaljujem se vsem sodelavcem, ki so dali svoj čas, znanje in talente, da so skozi umetnost izrazili našo bolečino, pa tudi upanje, da nam bog obljublja za tiste, ki so nas prehudi zapustili. Po zaslugi Andreja Grozdanova, Dobrile Zvonarek, Grgura Sesarja, Vanesse Mioč in mnogih drugih. Za družino Carević molimo, da jim Gospod poda tolažbo in moč za nadaljevanje.«

Ritem srca 2023
Ritem srca 2023


Ritem srca
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.