Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Grammy nagrada (foto: grammy.si)
Grammy nagrada | (foto: grammy.si)

Spoznali smo Grammy nagrajence v kategorijah krščanske glasbe.

Ritem srca | 17.02.2023, 07:17 Andrej Jerman Rok Mihevc

Grammy nagrade so bile v središču pozornosti tokratne oddaje Ritem srca. Gre za ene najbolj prestižnih nagrad na področju glasbe, ki so jih podelili na slavnostni gala podelitvi. Podeljuje jih organizacija The Recording Academy.

Pet kategorij namenjenih krščanski glasbi

Nagrade se podeljujejo po kar 91 kategorijah, v katerih je po pet nominiranih predlogov. In ker smo v oddaji, ki je namenjena sodobni krščanski glasbi, smo se zazrli k letošnjim zmagovalcem za tovrstno glasbo namenjenih kategorij.

Maverick City Music generalni zmagovalci

Za generalnega zmagovalca kategorij lahko razglasimo kar skupino Maverick City Music, ki je zmagala v štirih od petih kategorij. Njihovi začetki segajo v leto 2018, ko je svoje moči na številnih ustvarjalnih kampih združilo več kot sto različnih ustvarjalcev in so skupaj spisali skoraj sto novih pesmi. Te so postale temelj za ustanovitev nove založbe in tudi nastanek skupine Maverick City Music.

Maverick City Music
Maverick City Music

Najboljša gospel pesem – Kingdom; Maverick City Music & Kirk Franklin

Najboljša sodobna krščanska pesem leta - Fear is not my future; Maverick City Music

Skupina danes združuje različne izvrstne soliste in ponuja prostor ter priložnost izražanja glasbenikov, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov ne bi dobili priložnosti na obstoječi glasbeni sceni. Zdi se tudi, da želi skupina nekako zabrisati mejo med gospel žanrom ter sodobno krščansko glasbo, saj ta mogoče predstavlja tudi nekakšno umetno – torej rasno - med belo in temnopolto Ameriko ... Težave in dileme, ki mogoče nam niso tako zelo blizu, vsekakor pa je glasba zasedbe Maverick City Music v prvi vrsti namenjena v svet prinašati veselo oznanilo krščanstva in to tudi počne.

Najboljši gospel album leta – Kingdom; Maverick City Music

Najboljši album sodobne krščanske glasbeBreathe; Maverick City Music

Najboljši album »godbe na pihala« - The Urban Hymnal; T SU MARCHING BAND

Ritem srca
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.