Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Na Gori Tabor (foto: Janez Kotar)
Na Gori Tabor | (foto: Janez Kotar)

V Nazaretu že romarji, ki bodo prisotni pri blagoslovu vitraja

Cerkev na Slovenskem | 28.02.2023, 14:15 Rok Mihevc

Sinoči sta se na pot v Sveto deželo podali dve skupini romarjev, ki bosta v Nazaretu prisotni pri blagoslovu vitraja s podobo Marije Pomagaj.

Vitraj s podobo Marije Pomagaj, avtorjev Alojzija in Lojzeta Čemažarja so januarja namestili v okno ob baziliki Marijinega Oznanjenja v Nazaretu. Slovesnost blagoslova bo v sredo, 1. marca. Blagoslovil ga bo ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore ob prisotnosti provinciala p. Marjana Čudna, rektorja p. dr. Roberta Bahčiča, komisarja za Sveto deželo, p. Petra Lavriha ter kustosa Svete dežele p. Francesca Pattona.

© Janez Kotar

Nadškof Stanislav Zore
Nadškof Stanislav Zore © Janez Kotar

p. Peter Lavrih
p. Peter Lavrih © Janez Kotar

Danes so bili romarji na romanju po Galileji, obiskali so cerkev sv. Petra v Jaffi, na Gori Tabor so obhajali sveto mašo in na koncu dneva prispeli v Nazaret.

© Janez Kotar

© Janez Kotar

Vir. marija.si

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...