Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Na Gori Tabor (foto: Janez Kotar)
Na Gori Tabor | (foto: Janez Kotar)

V Nazaretu že romarji, ki bodo prisotni pri blagoslovu vitraja

Cerkev na Slovenskem | 28.02.2023, 14:15 Rok Mihevc

Sinoči sta se na pot v Sveto deželo podali dve skupini romarjev, ki bosta v Nazaretu prisotni pri blagoslovu vitraja s podobo Marije Pomagaj.

Vitraj s podobo Marije Pomagaj, avtorjev Alojzija in Lojzeta Čemažarja so januarja namestili v okno ob baziliki Marijinega Oznanjenja v Nazaretu. Slovesnost blagoslova bo v sredo, 1. marca. Blagoslovil ga bo ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore ob prisotnosti provinciala p. Marjana Čudna, rektorja p. dr. Roberta Bahčiča, komisarja za Sveto deželo, p. Petra Lavriha ter kustosa Svete dežele p. Francesca Pattona.

© Janez Kotar

Nadškof Stanislav Zore
Nadškof Stanislav Zore © Janez Kotar

p. Peter Lavrih
p. Peter Lavrih © Janez Kotar

Danes so bili romarji na romanju po Galileji, obiskali so cerkev sv. Petra v Jaffi, na Gori Tabor so obhajali sveto mašo in na koncu dneva prispeli v Nazaret.

© Janez Kotar

© Janez Kotar

Vir. marija.si

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.