Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Na Gori Tabor (foto: Janez Kotar)
Na Gori Tabor | (foto: Janez Kotar)

V Nazaretu že romarji, ki bodo prisotni pri blagoslovu vitraja

Cerkev na Slovenskem | 28.02.2023, 14:15 Rok Mihevc

Sinoči sta se na pot v Sveto deželo podali dve skupini romarjev, ki bosta v Nazaretu prisotni pri blagoslovu vitraja s podobo Marije Pomagaj.

Vitraj s podobo Marije Pomagaj, avtorjev Alojzija in Lojzeta Čemažarja so januarja namestili v okno ob baziliki Marijinega Oznanjenja v Nazaretu. Slovesnost blagoslova bo v sredo, 1. marca. Blagoslovil ga bo ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore ob prisotnosti provinciala p. Marjana Čudna, rektorja p. dr. Roberta Bahčiča, komisarja za Sveto deželo, p. Petra Lavriha ter kustosa Svete dežele p. Francesca Pattona.

© Janez Kotar

Nadškof Stanislav Zore
Nadškof Stanislav Zore © Janez Kotar

p. Peter Lavrih
p. Peter Lavrih © Janez Kotar

Danes so bili romarji na romanju po Galileji, obiskali so cerkev sv. Petra v Jaffi, na Gori Tabor so obhajali sveto mašo in na koncu dneva prispeli v Nazaret.

© Janez Kotar

© Janez Kotar

Vir. marija.si

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...