Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Na Gori Tabor (foto: Janez Kotar)
Na Gori Tabor | (foto: Janez Kotar)

V Nazaretu že romarji, ki bodo prisotni pri blagoslovu vitraja

Cerkev na Slovenskem | 28.02.2023, 14:15 Rok Mihevc

Sinoči sta se na pot v Sveto deželo podali dve skupini romarjev, ki bosta v Nazaretu prisotni pri blagoslovu vitraja s podobo Marije Pomagaj.

Vitraj s podobo Marije Pomagaj, avtorjev Alojzija in Lojzeta Čemažarja so januarja namestili v okno ob baziliki Marijinega Oznanjenja v Nazaretu. Slovesnost blagoslova bo v sredo, 1. marca. Blagoslovil ga bo ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore ob prisotnosti provinciala p. Marjana Čudna, rektorja p. dr. Roberta Bahčiča, komisarja za Sveto deželo, p. Petra Lavriha ter kustosa Svete dežele p. Francesca Pattona.

© Janez Kotar

Nadškof Stanislav Zore
Nadškof Stanislav Zore © Janez Kotar

p. Peter Lavrih
p. Peter Lavrih © Janez Kotar

Danes so bili romarji na romanju po Galileji, obiskali so cerkev sv. Petra v Jaffi, na Gori Tabor so obhajali sveto mašo in na koncu dneva prispeli v Nazaret.

© Janez Kotar

© Janez Kotar

Vir. marija.si

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...