Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Skupinska fotografija vlade v novi sestavi. (foto: STA / Daniel Novakovič)
Skupinska fotografija vlade v novi sestavi. | (foto: STA / Daniel Novakovič)

"Udobni ministrski fotelji" zdaj polno zasedeni

Slovenija | 24.01.2023, 17:17 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Državni zbor je s 55 glasovi za in 29 glasovi proti imenoval devet ministrov 15. slovenske vlade, ki jo vodi Robert Golob. Glasovanje je bilo potrebno zaradi reorganizacije vlade, ki jo je prinesla novela zakona o vladi. Ta predvideva 20-člansko ministrsko ekipo in tri povsem nova ministrstva.

SDS: Koriščenja privilegije na račun davkoplačevalcev

Medtem, ko so v koaliciji zadovoljni, pa po oceni opozicije širitev ministrskega zbora ne bo povečala učinkovitosti. "Po skoraj osmih mesecih vlade Roberta Goloba lahko ugotovimo, da so glavne prioritete koalicije in vlade udobni ministrski in ostali fotelji, številna koriščenja privilegijev na račun davkoplačevalcev", je bila kritična vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec.

Reorganizacija vlade po mnenju SDS namreč prinaša nejasno združevanje in prenašanje področij med ministrstvi, med njimi pa je smiselnih združevanj zelo malo. Povečanje ekipe ministrskega zbora je po njenih besedah nepotrebno. Zaradi reorganizacije bo prišlo do zaposlitev novih ljudi, potrebne bodo prenove in dodatna finančna sredstva, je opozorila.

NSi: Ravno obratno od racionalizacije javne uprave

Poslanka NSi Vida Čadonič Špelič je poudarila, da bi morala biti med prioritetami vlade optimizacija in racionalizacija dela javne uprave, a "danes delamo ravno obratno". Opozorila je, da predvideno število ministrstev pomeni najobsežnejšo slovensko vlado od leta 1993. "Do tega smo seveda v Novi Sloveniji zadržani. Z več ministrstvi gotovo ne boste dosegli večje učinkovitosti," je poudarila.

ŽIGA TURK v nedavni oddaji "Spoznanje več, predsodek manj"

"To, da nekomu damo tajnico in fikus zato, da bo zadovoljen in bo dal mir, je lahko razmeroma poceni v primerjavi s škodo, ki bi jo ta naredil, če bi imel resno ministrstvo. A po tem zapletu bomo dobili najslabšo od obeh možnosti. Veliko ministrstev, pa še na tistih, kjer se da delati škoda, bodo ljudje, ki so jo sposobni delati." Več tukaj.

Slovenija, Politika
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...