Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Nuncij Antonio Guido Filipazzi (foto: Vatican Media)
Nuncij Antonio Guido Filipazzi | (foto: Vatican Media)

Nuncij v Nigeriji o napadih na duhovnika

Svet | 17.01.2023, 12:26 s. Meta Potočnik

Poročali smo že, da se je v Nigeriji zgodila nova tragedija, v kateri sta katoliška duhovnika postala žrtvi nesmiselnega nasilja.

Teroristični skrajneži so še pred zoro napadli župnišče katoliške cerkve sv. Petra in Pavla. Po poročanju spletnega portala Vatican News so podtaknili požar, v katerem je življenje izgubil tamkajšnji župnik Isaaca Achija. Teroristi so med pobegom hudo ranili tudi njegovega duhovniškega sobrata Collinsa Omeha.

 Župnik pater Isaac Achi je umrl v požaru, ki so ga povzročili razbojniki
Župnik pater Isaac Achi je umrl v požaru, ki so ga povzročili razbojniki © splet

Apostolski nuncij v Nigeriji Antonio Guido Filipazzi je ob tem poudaril: »Ne vidim nobenih znakov, da bi ta dejanja lahko odtrgala ljudi od Cerkve, saj je Cerkev tista, ki prinaša pomoč in tolažbo v takšnih in podobnih situacijah. Smo tudi v času nestabilnosti, saj so pred nami pomembne predsedniške volitve. Ker je država tako velika, obstajajo različni dejavniki, ki povzročajo nasilje: pomislite na terorizem, etnične spopade, organizirani kriminal ... Vse to tudi v gospodarskih razmerah, ki zagotovo niso v razcvetu. Če vse te vidike združimo, lahko vidimo, kako resen je položaj.«

Nasilno dejanje je odločno obsodila Krščanska zveza Nigerije, ki je pozvala vlado in varnostne agencije, naj zaustavijo množične poboje po vsej državi, saj je glavna naloga vlade varovanje življenj in premoženja ljudi.

Svet
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...