Blaž LesnikBlaž Lesnik
Aleš KarbaAleš Karba
Meta PotočnikMeta Potočnik
 Župnik pater Isaac Achi je umrl v požaru, ki so ga povzročili razbojniki (foto: splet)
Župnik pater Isaac Achi je umrl v požaru, ki so ga povzročili razbojniki | (foto: splet)

V Kongu napad v času krsta, v Nigeriji ubili duhovnika

Svet | 16.01.2023, 08:41 Marjana Debevec

V bombnem napadu na cerkev v Kongu je bilo včeraj ubitih najmanj 10 ljudi, 39 pa ranjenih.

Odgovornost za napad ni prevzel nihče, oblasti pa domnevajo, da je za njim uporniška skupina zavezniških demokratičnih sil. Napad se je zgodil v času, ko je v cerkvi potekal krstni obred.

V Nigeriji pa so napadalci včeraj ubili duhovnika. Župnik pater Isaac Achi je umrl v požaru, ki so ga povzročili razbojniki, ki so ponoči poskušali vdreti v župnišče župnije sv. Petra in Pavla. Njegov sodelavec p. Collins je bil med poskusom bega ustreljen v hrbet in je zdaj hospitaliziran.

Svet
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  ) Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  )

Stres, potrtost, nemoč... ADIJO!

Kako se izkopati iz slabega razpoloženja, iz tesnobe ali stresa? Nasvet izkušene terapevtke je: »Pomagajte si s telesom!« Nevrologinja, doktorica Claudia Croos Müller je razvila metodo iz telesa v ...