Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Metka Zevnik  (foto: STA / Bor Slana)
Metka Zevnik | (foto: STA / Bor Slana)

»Nadaljevali bomo potrpežljiv boj.«

Slovenija | 11.01.2023, 18:12 Alen Salihović Slovenska tiskovna agencija

Otrok potrebuje mamo in očeta, česar ne more spremeniti noben zakon in ustavno sodišče, ob odločitvi ustavnega sodišča o ustavnosti sklepa o zavrnitvi referenduma o spremembah družinskega zakonika vztraja Metka Zevnik iz koalicije Za otroke gre!. Napoveduje, da bodo "potrpežljivo nadaljevali boj za pravice otrok in staršev".

"Rušilna moč negativne svobode"

"Priča smo »rušilni moči negativne svobode« kot to poimenuje ustavni sodnik Rok Svetlič. Tokrat se ruši v Sloveniji s pomočjo Ustavnega sodišča, z močjo daljinsko vodenih rakete in tankov. Zaradi zahtev ene družbene skupine – LGBTQIA+ je Ustavno sodišče podredilo pravice do največje koristi otroka, do varovanja materinstva in očetovstva, do pomena zakonske zveze za zasnovanje družine, do pravice staršev za vzgojo svojih otrok. In to vsem argumentom navkljub."

Po tej odločitvi je odgovornost mater in očetov za vzgojo otrok še večja, zato si za pogovor z otroki in spremljanje, kaj se dogaja v vrtcih in šolah vzemimo še več časa, tako starši kot stari starši.

Zdaj je odgovornost mater in očetov za vzgojo še večja

"Otrok potrebuje mamo in očeta in ni ga zakona ali ustavnega sodišča, ki lahko to otrokovo potrebo spremeni. Nadaljevali bomo boj za pravice otrok in staršev, predvsem, da ne bodo otrok v vrtcih in šolah učili, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost. Po tej odločitvi Ustavnega sodišča je odgovornost mater in očetov za vzgojo otrok še večja, zato si za pogovor z otroki in spremljanje, kaj se dogaja v vrtcih in šolah vzemimo še več časa, tako starši kot stari starši."

Slovenija
Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...