Blaž LesnikBlaž Lesnik
Aleš KarbaAleš Karba
Meta PotočnikMeta Potočnik
Papež Frančišek in papež Benedikt XVI. (foto: Vatican media)
Papež Frančišek in papež Benedikt XVI. | (foto: Vatican media)

Vsa Cerkev moli za zaslužnega papeža

Novice | 29.12.2022, 15:34 Petra Stopar

Vsa vesoljna Cerkev se je v zadnjih urah povezala v molitvi za zaslužnega papeža Benedikta XVI., potem ko so v sredo s Svetega sedeža sporočili, da se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo.

K molitvi zanj je povabil tudi papež Frančišek. Nemudoma so se odzvale krajevne Cerkve s svojimi škofi in cerkvene skupnosti ter zagotovile molitveno povezanost, veliko sporočil bližine pa prihaja tudi s strani voditeljev drugih krščanskih Cerkva in predstavnikov civilnih oblasti, je poročal portal Vatican News.

Takoj po včerajšnji avdienci je 95-letnega zaslužnega papeža sveti oče Frančišek obiskal v vatikanskem samostanu Mater Ecclesiae, kjer živi od odstopa pred devetimi leti. Popoldne so s tiskovnega urada Svetega sedeža sporočili, da je stanje Benedikta XVI. resno, a stabilno.

»Zaslužni papež se je sinoči dobro odpočil, je popolnoma bistrih misli in buden. Danes je njegovo stanje še vedno resno, vendar je trenutno stabilno,« je zatrdil Matteo Bruni, direktor tiskovnega urada Svetega sedeža. Dodal je še, da papež Frančišek »ponovno vabi k molitvi in spremljanju Benedikta XVI. v teh težkih urah«.

Novice
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  ) Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  )

Stres, potrtost, nemoč... ADIJO!

Kako se izkopati iz slabega razpoloženja, iz tesnobe ali stresa? Nasvet izkušene terapevtke je: »Pomagajte si s telesom!« Nevrologinja, doktorica Claudia Croos Müller je razvila metodo iz telesa v ...