Mateja F. NovljanMateja F. Novljan
Miha MočnikMiha Močnik
Petra StoparPetra Stopar
Papež Frančišek in papež Benedikt XVI. (foto: Vatican media)
Papež Frančišek in papež Benedikt XVI. | (foto: Vatican media)

Vsa Cerkev moli za zaslužnega papeža

Novice | 29.12.2022, 15:34 Petra Stopar

Vsa vesoljna Cerkev se je v zadnjih urah povezala v molitvi za zaslužnega papeža Benedikta XVI., potem ko so v sredo s Svetega sedeža sporočili, da se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo.

K molitvi zanj je povabil tudi papež Frančišek. Nemudoma so se odzvale krajevne Cerkve s svojimi škofi in cerkvene skupnosti ter zagotovile molitveno povezanost, veliko sporočil bližine pa prihaja tudi s strani voditeljev drugih krščanskih Cerkva in predstavnikov civilnih oblasti, je poročal portal Vatican News.

Takoj po včerajšnji avdienci je 95-letnega zaslužnega papeža sveti oče Frančišek obiskal v vatikanskem samostanu Mater Ecclesiae, kjer živi od odstopa pred devetimi leti. Popoldne so s tiskovnega urada Svetega sedeža sporočili, da je stanje Benedikta XVI. resno, a stabilno.

»Zaslužni papež se je sinoči dobro odpočil, je popolnoma bistrih misli in buden. Danes je njegovo stanje še vedno resno, vendar je trenutno stabilno,« je zatrdil Matteo Bruni, direktor tiskovnega urada Svetega sedeža. Dodal je še, da papež Frančišek »ponovno vabi k molitvi in spremljanju Benedikta XVI. v teh težkih urah«.

Novice
Peter Gregorčič (photo: STA) Peter Gregorčič (photo: STA)

"Nevaren precedens v evropskem pravnem prostoru"

Po odločitvi ustavnega sodišča, da prekliče veljavnost sklepa o začasnem zadržanju dela novele zakona o Radioteleviziji Slovenija, in dovoli uveljavitev novele zakona o RTVS v celoti, je ta teden ...

Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA) Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA)

Roglič najhitrejši romar na Svete Višarje!

Primož Roglič je tisti, za katerega smo tri tedne, danes pa še prav posebej, stiskali pesti. Naš kolesarski as je že tolikokrat dokazal, da zmore nemogoče, da smo, vse do verige, ki se je snela v ...

Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik) Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik)

Nadškof Hočevar o Grozdetu: Nihče ni smel vedeti …

Na današnji dan obhajamo 100. obletnico rojstva bl. Alojzija Grozdeta, medtem ko je 1. januarja minilo 80 let od njegove mučeniške smrti. Ta veliki življenjski in mučeniški jubilej Škofija Novo ...

Mirko Ramovš v družbi deklet iz Akademske folklorne skupine France Marolt (photo: AFS France Marolt) Mirko Ramovš v družbi deklet iz Akademske folklorne skupine France Marolt (photo: AFS France Marolt)

V spomin: Plesni svet Mirka Ramovša

Pred dnevi smo izgubili največjega in najpomembnejšega slovenskega etnokoreologa Mirka Ramovša. Svoje življenje je posvetil preučevanju in raziskovanju plesnega izročila. S strokovnimi nasveti, ...