Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Rok MihevcRok Mihevc
Papež Frančišek in papež Benedikt XVI. (foto: Vatican media)
Papež Frančišek in papež Benedikt XVI. | (foto: Vatican media)

Vsa Cerkev moli za zaslužnega papeža

Novice | 29.12.2022, 15:34 Petra Stopar

Vsa vesoljna Cerkev se je v zadnjih urah povezala v molitvi za zaslužnega papeža Benedikta XVI., potem ko so v sredo s Svetega sedeža sporočili, da se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo.

K molitvi zanj je povabil tudi papež Frančišek. Nemudoma so se odzvale krajevne Cerkve s svojimi škofi in cerkvene skupnosti ter zagotovile molitveno povezanost, veliko sporočil bližine pa prihaja tudi s strani voditeljev drugih krščanskih Cerkva in predstavnikov civilnih oblasti, je poročal portal Vatican News.

Takoj po včerajšnji avdienci je 95-letnega zaslužnega papeža sveti oče Frančišek obiskal v vatikanskem samostanu Mater Ecclesiae, kjer živi od odstopa pred devetimi leti. Popoldne so s tiskovnega urada Svetega sedeža sporočili, da je stanje Benedikta XVI. resno, a stabilno.

»Zaslužni papež se je sinoči dobro odpočil, je popolnoma bistrih misli in buden. Danes je njegovo stanje še vedno resno, vendar je trenutno stabilno,« je zatrdil Matteo Bruni, direktor tiskovnega urada Svetega sedeža. Dodal je še, da papež Frančišek »ponovno vabi k molitvi in spremljanju Benedikta XVI. v teh težkih urah«.

Novice
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič) Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske ...