Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Manca HribarManca Hribar
Zaslužni papež Benedikt XVI. (foto: Vatican Media)
Zaslužni papež Benedikt XVI. | (foto: Vatican Media)

Vatikan objavil molitev za zaslužnega papeža Benedikta XVI.

Novice | 29.12.2022, 07:04 Rok Mihevc

Po novici papeža Frančiška, da je njegov predhodnik papež Benedikt XVI. bolan in da prosi za molitev, so na Facebook strani Vatican News objavili molitev za zdravje zaslužnega svetega očeta.

"Spomnite se ga, zelo je bolan, in prosite Gospoda, naj ga tolaži in podpira vse do konca," je včeraj ob koncu avdience dejal papež Frančišek.

Takoj po avdienci je 95-letnega zaslužnega papeža tudi obiskal v vatikanskem samostanu Mater Ecclesiae, kjer živi od odstopa pred devetimi leti.

MOLITEV ZA ZASLUŽNEGA PAPEŽA BENEDIKTA XVI.

Molimo.

Vsemogočni, večni Bog,
ti si večno zdravje tistih, ki verujejo vate.
Usliši naše molitve za tvojega bolnega služabnika Benedikta
za katerega kličemo pomoč tvoje nežne milosti,
po Kristusu, našem Gospodu.

Amen.

Molitev za zaslužnega papeža Benedikta XVI., ki jo je objavil Vatikan
Molitev zazaslužnega papeža Benedikta XVI., ki jo je objavil Vatikan

Pozivu papeža Frančiška k molitvi za zaslužnega papeža se je pridružil tudi predsednik nemške škofovske konference, limburški škof Georg Bätzing. »Moje misli so pri zaslužnem papežu. Vabim vernike v Nemčiji k molitvi za Benedikta XVI.,« je dejal škof Bätzing.

Nemški kancler Olaf Scholz pa je zaželel hitro okrevanje. "Scholzove misli so z Benediktom XVI.", je v Berlinu dejala namestnica tiskovnega predstavnika vlade Christiane Hoffmann.

Novice
Peter Gregorčič (photo: STA) Peter Gregorčič (photo: STA)

"Nevaren precedens v evropskem pravnem prostoru"

Po odločitvi ustavnega sodišča, da prekliče veljavnost sklepa o začasnem zadržanju dela novele zakona o Radioteleviziji Slovenija, in dovoli uveljavitev novele zakona o RTVS v celoti, je ta teden ...

Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA) Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA)

Roglič najhitrejši romar na Svete Višarje!

Primož Roglič je tisti, za katerega smo tri tedne, danes pa še prav posebej, stiskali pesti. Naš kolesarski as je že tolikokrat dokazal, da zmore nemogoče, da smo, vse do verige, ki se je snela v ...

Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik) Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik)

Nadškof Hočevar o Grozdetu: Nihče ni smel vedeti …

Na današnji dan obhajamo 100. obletnico rojstva bl. Alojzija Grozdeta, medtem ko je 1. januarja minilo 80 let od njegove mučeniške smrti. Ta veliki življenjski in mučeniški jubilej Škofija Novo ...

Mirko Ramovš v družbi deklet iz Akademske folklorne skupine France Marolt (photo: AFS France Marolt) Mirko Ramovš v družbi deklet iz Akademske folklorne skupine France Marolt (photo: AFS France Marolt)

V spomin: Plesni svet Mirka Ramovša

Pred dnevi smo izgubili največjega in najpomembnejšega slovenskega etnokoreologa Mirka Ramovša. Svoje življenje je posvetil preučevanju in raziskovanju plesnega izročila. S strokovnimi nasveti, ...