Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Zaslužni papež Benedikt XVI. (foto: Vatican Media)
Zaslužni papež Benedikt XVI. | (foto: Vatican Media)

Vatikan objavil molitev za zaslužnega papeža Benedikta XVI.

Novice | 29.12.2022, 07:04 Rok Mihevc

Po novici papeža Frančiška, da je njegov predhodnik papež Benedikt XVI. bolan in da prosi za molitev, so na Facebook strani Vatican News objavili molitev za zdravje zaslužnega svetega očeta.

"Spomnite se ga, zelo je bolan, in prosite Gospoda, naj ga tolaži in podpira vse do konca," je včeraj ob koncu avdience dejal papež Frančišek.

Takoj po avdienci je 95-letnega zaslužnega papeža tudi obiskal v vatikanskem samostanu Mater Ecclesiae, kjer živi od odstopa pred devetimi leti.

MOLITEV ZA ZASLUŽNEGA PAPEŽA BENEDIKTA XVI.

Molimo.

Vsemogočni, večni Bog,
ti si večno zdravje tistih, ki verujejo vate.
Usliši naše molitve za tvojega bolnega služabnika Benedikta
za katerega kličemo pomoč tvoje nežne milosti,
po Kristusu, našem Gospodu.

Amen.

Molitev za zaslužnega papeža Benedikta XVI., ki jo je objavil Vatikan
Molitev zazaslužnega papeža Benedikta XVI., ki jo je objavil Vatikan

Pozivu papeža Frančiška k molitvi za zaslužnega papeža se je pridružil tudi predsednik nemške škofovske konference, limburški škof Georg Bätzing. »Moje misli so pri zaslužnem papežu. Vabim vernike v Nemčiji k molitvi za Benedikta XVI.,« je dejal škof Bätzing.

Nemški kancler Olaf Scholz pa je zaželel hitro okrevanje. "Scholzove misli so z Benediktom XVI.", je v Berlinu dejala namestnica tiskovnega predstavnika vlade Christiane Hoffmann.

Novice
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...