Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Petra StoparPetra Stopar
Miklavževa ponudba (foto: Založba Ognjišče)
Miklavževa ponudba | (foto: Založba Ognjišče)

Veste, kam Miklavž hodi po darove? 

Novice | 26.11.2022, 10:03 Matjaž Merljak

Čez deset dni bo pridne otroke in tiste, ki imajo otroško t. j. dobro srce, obdaroval Miklavž. Te dni že pobira pisma, ki mu jih pišejo in zbira darove. Veliko jih najde v Knjigarnah Ognjišča ter v njihovi spletni trgovini. Tam pa je tudi veliko lepega za obhajanje adventa.  

V Knjigarni Ognjišče v Kranju, kjer sem se ustavil z mikrofonom, imajo lepo adventno mizo, na kateri vas čakajo adventne svečke različnih velikosti, trakovi in dekoracija. Sveče so večje in manjše, prav tako za adventne vence v cerkvah.

Tudi Miklavž že pridno kupuje. Ker ima tudi on kdaj težave kaj in kako podariti, so mu pri Ognjišču pripravili. Že ob novembrski številki revije je bil priložen katalog, najdemo ga tudi na spletni strani ... Tako so med drugim pripravljeni različni Miklavževi paketi: za najmlajše otroke, za predšolske otroke, za otroke od 5 do 9 let, od 9 do 12 let ter za starejše od 12 let. V njih med drugim najdemo: stekleničke oblečene v neopren vrečko s svetopisemskim verzom, pa lučko za sprehod v naravi, knjige in knjigice, igrače ... Ti paketi so primerni tudi za obdarovanje Mikavža po župnijah, društvih, občinah ... Za več informacij se oglasite v knjigarnah ali v spletni knjigarni.

Oseben odnos med kupcem in prodajalkami v Knjigarnah Ognjišča šteje največ! Najbolje je, če se oglasite v eni od knjigarn, tako vam bodo najlažje svetovali in pomagali.

Letošnja novost pri Ognjišču je božično žito, ki je pakirano v darilno škatlico. V njem najdemo tudi koristne informacije o tradiciji sejanja tega žita. Na voljo je tudi pestra izbira kadil in kadilnic, pa oglja oz. tabletk, klešč in stekleničk za blagoslovljeno vodo s pršilko.

Miklavževi paketi
Miklavževi paketi © Založba Ognjišče

Na novo imajo pri Ognjišču tudi Trudijeve igrače - ročne in prstne lutke ter tudi leseno kuliso za mini gledališče. Za tiste, ki so tudi pozimi radi aktivni, so poleg stekleničk v neoprenu in luč pripravljeni nahrbtniki in denarnice z verskimi simboli.

Toplo vabljeni v Knjigarne Ognjišče v Kopru, v Kranju, Mariboru in na Ptuju, kjer boste v živo videli lepe stvari, ki so jih pripravili za vas. Če niste iz teh mest, uporabite internet ali pokličite po telefonu 05/611-72-20.

Izdelki za advent in blagoslov doma
Izdelki za advent in blagoslov doma © Založba Ognjišče

Novice
Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA) Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA)

Roglič najhitrejši romar na Svete Višarje!

Primož Roglič je tisti, za katerega smo tri tedne, danes pa še prav posebej, stiskali pesti. Naš kolesarski as je že tolikokrat dokazal, da zmore nemogoče, da smo, vse do verige, ki se je snela v ...

Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik) Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik)

Nadškof Hočevar o Grozdetu: Nihče ni smel vedeti …

Na današnji dan obhajamo 100. obletnico rojstva bl. Alojzija Grozdeta, medtem ko je 1. januarja minilo 80 let od njegove mučeniške smrti. Ta veliki življenjski in mučeniški jubilej Škofija Novo ...

Stop vojni v Ukrajini (photo: Pexels) Stop vojni v Ukrajini (photo: Pexels)

Fink, Ferfila in Tomšič o vojni v Ukrajini

Vojna v Ukrajini je terjala na tisoče življenj, milijone razseljenih in uničeno infrastrukturo. Konflikt je pomembno vplival na evropsko soseščino, ki je soočena z zaostrenimi varnostnimi ...

O avtorju