Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Rok MihevcRok Mihevc
Miklavževa ponudba (foto: Založba Ognjišče)
Miklavževa ponudba | (foto: Založba Ognjišče)

Veste, kam Miklavž hodi po darove? 

Novice | 26.11.2022, 10:03 Matjaž Merljak

Čez deset dni bo pridne otroke in tiste, ki imajo otroško t. j. dobro srce, obdaroval Miklavž. Te dni že pobira pisma, ki mu jih pišejo in zbira darove. Veliko jih najde v Knjigarnah Ognjišča ter v njihovi spletni trgovini. Tam pa je tudi veliko lepega za obhajanje adventa.  

V Knjigarni Ognjišče v Kranju, kjer sem se ustavil z mikrofonom, imajo lepo adventno mizo, na kateri vas čakajo adventne svečke različnih velikosti, trakovi in dekoracija. Sveče so večje in manjše, prav tako za adventne vence v cerkvah.

Tudi Miklavž že pridno kupuje. Ker ima tudi on kdaj težave kaj in kako podariti, so mu pri Ognjišču pripravili. Že ob novembrski številki revije je bil priložen katalog, najdemo ga tudi na spletni strani ... Tako so med drugim pripravljeni različni Miklavževi paketi: za najmlajše otroke, za predšolske otroke, za otroke od 5 do 9 let, od 9 do 12 let ter za starejše od 12 let. V njih med drugim najdemo: stekleničke oblečene v neopren vrečko s svetopisemskim verzom, pa lučko za sprehod v naravi, knjige in knjigice, igrače ... Ti paketi so primerni tudi za obdarovanje Mikavža po župnijah, društvih, občinah ... Za več informacij se oglasite v knjigarnah ali v spletni knjigarni.

Oseben odnos med kupcem in prodajalkami v Knjigarnah Ognjišča šteje največ! Najbolje je, če se oglasite v eni od knjigarn, tako vam bodo najlažje svetovali in pomagali.

Letošnja novost pri Ognjišču je božično žito, ki je pakirano v darilno škatlico. V njem najdemo tudi koristne informacije o tradiciji sejanja tega žita. Na voljo je tudi pestra izbira kadil in kadilnic, pa oglja oz. tabletk, klešč in stekleničk za blagoslovljeno vodo s pršilko.

Miklavževi paketi
Miklavževi paketi © Založba Ognjišče

Na novo imajo pri Ognjišču tudi Trudijeve igrače - ročne in prstne lutke ter tudi leseno kuliso za mini gledališče. Za tiste, ki so tudi pozimi radi aktivni, so poleg stekleničk v neoprenu in luč pripravljeni nahrbtniki in denarnice z verskimi simboli.

Toplo vabljeni v Knjigarne Ognjišče v Kopru, v Kranju, Mariboru in na Ptuju, kjer boste v živo videli lepe stvari, ki so jih pripravili za vas. Če niste iz teh mest, uporabite internet ali pokličite po telefonu 05/611-72-20.

Izdelki za advent in blagoslov doma
Izdelki za advent in blagoslov doma © Založba Ognjišče

Novice
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič) Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske ...

O avtorju