Slavi KoširSlavi Košir
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Gašper Rifelj (foto: Rok Mihevc)
Gašper Rifelj | (foto: Rok Mihevc)

Bilo mu je v čast stopiti na oder Gallusove dvorane

Radijski utrip | 25.11.2022, 06:59 Maja Morela Rok Mihevc

Na Gala koncertu Radia Ognjišče se je prvič predstavil našemu spoštovanemu občinstvu Gašper Rifelj, ki je pred 15 leti stopil na glasbene odre in iz leta v leto opozarja nase s svojimi popevkami in prepevanjem drugih pesmi. Je izvrsten pevec in pisec besedil, kot zanimivost pa lahko povemo, da poleg kitare kdaj raztegne tudi meh. Pa ne kovaškega ampak tistega od harmonike.

V eni izjavi, ki ste jo posneli z namenom vabila na našo prireditev, ste rekli, da bo nastop na Gala koncertu za vas čast. Zakaj?

Prav posebna čast v prvi vrsti zato, ker danes sodelujejo izjemni glasbeniki, ki jih zelo cenim. Spremlja nas vrhunski orkester in zame je ta večer še toliko bolj poseben, ker se mi je izpolnila dolgoletna otroška želja. In sicer ta večer prvič stojim na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma in občutki so res zelo, zelo lepi.

Gašper Rifelj
Gašper Rifelj © Rok Mihevc

Krasno vzdušje v dvorani ob vašem nastopu se je čutilo tudi v zaodrje, kako vam uspe vzpostavit takšno vez s publiko?

Vedno, ko grem na oder, razmišljam o pesmih, ki jih bom zapel in o emocijah, ki jih želim predati skozi pesem občinstvu, ki nas posluša. In to je to. Če si v trenutku povezan s skladbo, ljudje to začutijo in dihajo s tabo.

Gašper Rifelj
Gašper Rifelj © Rok Mihevc

Kako ste se počutili sprejeto s strani naših poslušalcev?

Pri vas na radiu, pa da ne bo zvenelo preveč »pocukrano«, je vedno res tako lep občutek. In tudi, ko pogledaš v dvorano, so krasni ljudje. Začutiš to energijo in res je krasno.

Gašper Rifelj
Gašper Rifelj © Rok Mihevc

Najprej nam je zapel pesem Vrača se pomlad iz leta 1977. Avtor glasbe je Silvo Stingl, besedila Elza Budau.

Druga pesem je bila zmagovalna pesem festivala melodije morja in sonca leta 2003 - Ko mene več ne bo. Avtor glasbe Sašo Fajon, avtor besedila: Drago Mislej - "Mef".

Radijski utrip
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...